VIDEO/ FOTO/ Rușii au tras cu rachete într-un bloc de locuit și două sanatorii din Sergheevca, Odesa, ucigând cel puțin 18 oameni

1 iulie 2022, 10:51 Ucraina 874
Odesa, atacuri în noaptea de 1 iulie.  Sursa: ДСНС України

Militarii ruși au atacat cu rachete în noaptea de joi spre vineri un bloc de locuințe cu nouă etaje și două sanatorii din satul Sergheevka, regiunea Odesa, informează Comandamentul operațional „Sud”. Potrivit serviciilor de urgență ale Ucrainei, cel puțin 18 oameni au fost uciși, între care doi copii, iar alții 38 au fost răniți în urma atacurilor.

Forțele armate ale Ucrainei au emis o alertă, îndemnând locuitorii să se adăpostească după ce trei explozii și alarme de raid aerian au fost auzite chiar înainte de ora locală 1:00.

Comandamentul operațional „Sud” a raportat că raionul Belgorod-Dnestrovsk din regiunea Odesa a fost atacat de pe aeronavele strategice rusești Tu-22 din direcția Mării Negre. Trupele rusești au lovit un bloc de apartamente și două sanatorii din satul Sergheevca cu trei rachete Kh-22.

În blocul cu nouă etaje bombardat o scară întreagă a fost complet distrusă, în urma impactului, un magazin atașat acestuia a luat foc.

Potrivit informațiilor actualizate ale serviciului de urgență al Ucrainei La ora 10:00, 18 persoane au murit în urma unui atacurilor - 16 oameni în clădirea rezidențială și două persoane în sanatoriu, inclusiv 1 copil.

Alte 38 de persoane au fost rănite - 37 de persoane în clădirea cu locuințe, inclusiv șase copii, și o persoană în centrul de recreere. Toate au fost spitalizate.

De asemenea, au fost salvate opt persoane, dintre care trei copii - șapte persoane din clădirea rezidențială, inclusiv trei copii, și o persoană din centrul de recreere.

La fața locului au intervenit 75 de oameni și 19 unități. echipamente, inclusiv 67 de angajați și 11 unități din cadrul Serviciului de Urgență al Ucrainei. Operațiune de salvare este în curs de desfășurare, deoarece unele persoane au rămas îngropate sub dărâmături după ce o secțiune a clădirii s-a prăbușit.

Menționăm că în localitatea Sergheevka R. Moldova deține mai multe sanatorii, gestionate de Sindicate. Am încercat să aflăm dacă atacurile de azi noapte nu a afectat proprietățile de stat, iar cei de la Sindicate au transmis că vor răspunde mai târziu la întrebări.Comandamentul Operațional „SUD” notează că regiunea Odesa este bombardată în mod regulat, chiar dacă în zonă nu se petrec ostilități.

Regiunea Nikolaev din prima linie, precum și regiunile Herson și Zaporojie, dintre care majoritatea rămân sub controlul rușilor, sunt, de asemenea, sub atacuri constante ale invadatorilor. Comandamentul „Sud” a explicat că în acest fel ocupanții încearcă să distrugă infrastructura acelor regiuni în care ostilitățile nu au loc direct, precum și să pună presiune psihologică asupra populației.
Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media