DOC/ Salarii mai mari pentru angajații CFM, de la 1 iulie. Majorarea va constitui aproximativ 70%

29 iunie 2022, 19:07 Societate 345
Gara feroviară din Chișinău.  Sursa: Replica Media

Slariile angajaților de la Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din Moldova” (CFM) vor fi majorate pentru prima oară în ultimii șapte ani cu aproximativ 70% de la 1 iulie 2022. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 29 iunie, de Consiliul de Administrație al Întreprinderii.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției Proprietății Publice, majorarea va constitui aproximativ 70%, de pe contul ajustării cuantumului minim garantat al salariului în sectorul real, de la 1.852 de lei la 3.500 de lei în cazul CFM.

Ultima majorare de acest fel a fost operată în 2015. Conform Codului Muncii, în salariul minim nu se includ adaosurile, sporurile, plățile de stimulare şi compensare.

Ajustarea salariilor la Calea Ferată din Moldova are loc inclusiv urmare a prescripțiilor Inspectoratului de Stat al Muncii, precum și a deciziei Comisiei pentru dialog social „angajator – salariaţi” din cadrul Î.S. Calea Ferată din Moldova, se mai arată în comunicatul APP.


embed

Amintim că CFM a achitat, la data de 31 mai 2022, toate restanțele salariale față de angajații întreprinderii, acumulate pe parcursul anilor precedenți.

Ulterior, directorul general al CFM, Oleg Tofilat, a spus la ședința consiliului de administrație din 16 iunie că fondurile suplimentare necesare majorărilor salariale, circa 30 de milioane lei lunar, vor fi alocate din contul majorării veniturilor întreprinderii, în special din urma fluxului sporit de tranzit a mărfurilor pe teritoriul Republicii Moldova.

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media