VIDEO/ PSRM, despre cererea de demisie a Allei Dolință: Este rezultatul unor presiuni, nu este carateristică stilului și retoricii doamnei

13 iulie 2022, 12:38 Politică 164
PSRM.  Sursa: Replica Media

Partidul Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) a reacționat cererea de demisie a deputatei Alla Dolință și susține că aceasta a fost scrisă sub „presiune”, acest stil și retorică nefiindu-i carateristice, potrivit socialistului Vlad Batrîncea, care a mai spus că „PSRM mereu a fost un partid pentru pace”.

„Alla Dolință niciodată nu și-a exprimat poziția, nici în cadrul fracțiunii, nici în discuțiile cu conducerea PSRM despre viziunea sa în raport cu situația din Ucraina. Bănuim că argumentele exprimate de Alla Dolință sunt rezultatul unor presiuni asupra Domniei Sale, or familia ei are activități economice pe teritoriul Ucrainei. Considerăm că acest text nu este specific doamnei Dolință. PSRM mereu a promovat mesajul de pace și dialog între părți în raport cu situația din țara vecină. Socialiștii sunt primii care s-au implicat activ în gestionarea crizei refugiaților”, se arată în declarația oficială a partidului.

Deputatul socialist, Vlad Batrîncea, a precizat că presiuni s-ar face și pe alți colegi, care ar fi impuși să părăsească Partidul Socialiștilor.

„Știm că dnei a avut activități în Ucraina și înțelegem că cineva a determinat-o să facă această declarație. Împreună cu colegii, am analizat această declarație și știind-o bine pe doamna Alla Dolință, bănuim că această declarație nu a fost scrisă și pregătită de ea, deoarece nu este carateristică stilului și retoricii doamnei”, a declarat Batrîncea.

Deputatul socialist mai susține că PSRM mereu a pledat pentru pace și pentru dialog în raportul cu conflictul militar din Ucraina.

„Ne pre rău că cineva vrea prin asemenea procedeu care are loc cu doamna Dolință, propagandistic, să demonstreze că PSRM pledează pentru conflictul militar din Ucraina sau apără aceste evenimente dramatice”, a conchis Batrîncea.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Radu Marian a venit astăzi, 13 iulie, cu un apel către Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), îndemnându-i să „denunțe public războiul din Ucraina și să condamne actele barbare comise de armata rusă în țara vecină”, apreciind gestul Allei Dolință de a renunța la mandatul de deputată din cauza faptului că Blocul Socialiștilor și Comuniștilor refuză să condamne invazia Rusiei în Ucraina.”

Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Dolință, a anunțat că demisionează din funcție și că se retrage din Blocul Socialiștilor (PSRM), deoarece nu este de acord și nu susține metodele și retorica atât a conducerii, cât și a partidului ca întreg” în legătură cu războiul din Ucraina.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media