Ucrainenii au bombardat forţele ruseşti care au ocupat Insula Şerpilor. Ar fi distrus un post de control și un sistem antiaerian

27 aprilie 2022, 17:35 Ucraina 298
Insula Șerpilor.  Sursa: Maxar Technologies via CNN

Armata ucraineană a afirmat marţi seară că a bombardat poziţii ruseşti pe Insula Şerpilor din Marea Neagră.

„Forţele noastre au efectuat lovituri asupra poziţiilor inamicului pe insula Şerpilor”, potrivit unei postări pe Facebook a Comandamentului Sud al armatei ucrainene, care mai susţine că a lovit astfel „un post de control” şi a distrus un sistem antiaerian. „Pierderile ruşilor sunt în curs de a fi clarificate”, se arată în acelaşi mesaj.

Deşi pierdută sub control rusesc, Insula Şerpilor a devenit la începutul războiului un simbol al rezistenţei ucrainene după ce a fost mediatizată o înregistrare audio ucraineană neautentificată de surse independente şi conform căreia, în timp ce echipajul crucişătorului rus Moskva le cerea prin radio militarilor ucraineni de pe insulă să se predea.

Crucişătorul Moskva s-a scufundat pe 14 aprilie în timp ce era remorcat spre portul Sevastopol după ce fusese lovit de două rachete ucrainene Neptun.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media