Miniștrii Digitalizării din Republica Moldova și România se întâlnesc vineri pe scena IQ Digital Summit de la Iași

26 mai 2022, 22:04 Tehnologie 290
Viceprim-ministrul pentru Digitalizare a Republicii Moldova, Iurie Țurcanu.  Sursa: www.calm.md

Viceprim-ministrul pentru Digitalizare a Republicii Moldova, Iurie Țurcanu și noul ministru al Digitalizării din România, Sebastian Burduja, vor dezbate provocările aduse de digitalizarea statului și serviciilor publice pe scena IQ Digital Summit de la Iași, România.

Moderator va fi expertul în e-guvernare Radu Puchiu care va lansa cu acest prilej Digitalination – un nou format hybrid media realizat de Upgrade 100 în parteneriat cu Institutul Aspen România.

„De la Paul Romer (fost economist sef al World Bank – n.red.) încoace, știm foarte clar că o țară nu se poate dezvolta pe termen lung decât dacă reușește să genereze capacități proprii de inovare. Nu poți să separi lucrul acesta nici de cercetare, nici de digitalizare”, a spus noul ministru Sebastian Burduja la emisiunea Upgrade 100 Live, difuzată acum câteva zile la Radio Guerrilla, scrie IQ Digital.

Prima dezbatere din seria Digitalination despre transformarea digitală a statului îi va aduce împreună pe ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării al României, Sebastian Burduja, și pe viceprim-ministrul pentru Digitalizare din Republica Moldova, Iurie Țurcanu.

Iurie Țurcanu are peste zece ani experiență în guvernarea digitală, inclusiv în gestiunea proceselor de implementare a principalelor platforme digitale guvernamentale, modernizarea serviciilor publice prin reinginerie și digitizare precum și în elaborarea cadrului normativ și de politici pentru transformarea digitală a guvernării. Peste cincisprezece ani de experiență în proiectarea și dezvoltarea soluțiilor IT la scară largă în sectorul public și privat. Peste douăzeci de ani de experiență în ingineria software.

În anul 2019 a fost inclus în topul celor 100 cei mai influenți oameni din lume în guvernarea digitală (World’s 100 Most Influential People in Digital Government).

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media