VIDEO/ Câștigătorii Eurovision și-au vândut trofeul. Banii vor fi donați pentru dotarea armatei ucrainene

30 mai 2022, 09:28 Divertisment 458
Trofeul Eurovision 2022.  Sursa: BBC

Grupul muzical ucrainean Kalush Orchestra, care a câștigat concursul Eurovision, a vândut trofeul, duminică, la licitație, banii urmând să fie donați armatei ucrainene. Trofeul Eurovision a fost adjudecat, la licitația desfășurată pe Instagram, pentru suma de 900.000 de dolari.

Cântăreții ucraineni au mai anunțat că vor face un turneu în Europa pentru a strânge fonduri pentru Ucraina. Kalush Orchestra a câștigat concursul Eurovision, pe 15 mai, cu piesa „Stefania". A fost primul eveniment cultural major la care au participat ucrainenii de la începutul războiului, în februarie.

„Suntem recunoscători fiecăruia dintre voi care a donat fonduri pentru această licitație, și mai ales echipei Whitebit, care a răscumpărat cupa cu 900.000 de dolari și de acum a devenit deținătorii de drept ai trofeului noastru”, a scris grupul pe pagina lor de Facebook.

Pentru a participa, cei care au licitat au adus o contribuție de 5 € în contul bancar al fundației. După încheierea extragerii, s-a ales câștigătorul cu ajutorul unui randomizator.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media