Aproape 70 de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile unei foste uzine din Mariupol

27 mai 2022, 12:55 Ucraina 147
Clădire dărâmată, în Mariupol.  Sursa: ukrinform.ua

Aproape 70 de cadavre au fost găsite sub dărâmăturile unei foste uzine din Mariupol, a anunțat vineri consilierul primarului din orașul ocupat de ruși, Petro Andriușcenko, pe canalul său de Telegram. Oficialul a publicat și imagini video de la fața locului, în care se vede cum pompierii transportă saci de plastic cu cadavre si le încarcă în mașini, pentru a le transporta mai apoi la o groapă comună.

„În timpul evacuării molozului de pe strada Kuindji, aproximativ 70 de cadavre au fost găsite pe teritoriul fostei fabrici Oktiabri. Motivul este același - oamenii au fost blocați sun dărâmăturile clădirii după bombardament. Cadavrele morților au fost împachetate în pungi de plastic și scoase pentru a fi înmormântate într-o groapă comună din satul Starîi Krîm. Nu s-a efectuat identificarea, dar localnicii spun că nu a mai rămas nimict de identificat, având în vedere starea cadavrelor”, a transmis Andriușcenko.

„Câte astfel morminte lăsate de bombele rusești la Mariupol vor mai fi găsite? Unități? Zeci? Sute? Furie. Doar furie”, a spus consilierul primarului.

Potrivit UNIAN mai devreme, pe 20 mai, trupele ruse au finalizat procesul de evacuare a molozului clădirii Teatrului Dramatic din Mariupol.

Echipamentul a fost dus, zona este deschisă. Au fost scoase cadavrele a sute de civili morți.

„Acum nu vom ști niciodată câți civili din Mariupol au fost de fapt uciși de bomba rusească în teatrul de teatru. Morții sunt îngropați sub numere nemarcate într-o groapă comună din Manguș”, a comentat la acea vreme Petr Andriușcenko.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media