Prim-ministra Gavrilița a discutat cu membrii misiunii FMI. Evoluțiile economice recente și progresul atins în implementarea programului cu R. Moldova, printre subiectele abordate

26 iulie 2022, 08:20 Finanțe 124
Prim-ministra Gavrilița a discutat cu membrii misiunii FMI..  Sursa: gov.md

Evoluțiile economice recente și progresul atins în implementarea programului cu Republica Moldova, susținut de Fondul Monetar Internațional (FMI), au fost analizate în cadrul unei întrevederi dintre prim-ministra Natalia Gavrilița și membrii misiunii FMI, condusă de Ruben Atoyan.

Totodată, părțile au discutat despre provocările cu care se confruntă economia țării noastre, în contextul crizei economice globale, dar și despre măsurile întreprinse și planificate de Executiv pentru depășirea crizelor și asigurarea rezilienței economice, se arată în comunicatul plasat pe site-ul Guvernului.

Ruben Atoyan a precizat că scopul misiunii în țara noastră este de a efectua o primă evaluare a programului ECF-EFF, susținut prin Mecanismul extins de creditare (ECF) și Mecanismul de finanţare extinsă (EFF).

Programul de 40 de luni, susținut de FMI, a fost aprobat la 21 decembrie 2021 și este finanțat printr-un credit în mărime totală de circa 784 milioane de dolari, dintre care 217 milioane au fost deja debursate.

Misiunea Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova va fi încheiată la 29 iulie curent. Ulterior, vor fi făcute recomandări privind implementarea programului.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media