VIDEO/ Șefa statului Maia Sandu a fost primită de către președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni

29 iulie 2022, 10:00 Politică 189
Maia Sandu și Klaus Iohannis.  Sursa: Captură ecran/Privesc.eu

La invitația șefului statului român, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează vineri, 29 iulie, o vizită în România, unde a fost primită la Palatul Cotroceni de omologul său Klaus Iohannis.


Potrivit Administraţiei Prezidenţiale române, această vizită va oferi prilejul primei întrevederi bilaterale directe a celor doi șefi de stat după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23-24 iunie 2022 prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană.

În contextul întrevederii, președintele României va reafirma sprijinul ferm al țării noastre pentru avansarea procesului de reforme din Republica Moldova, necesar pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Opinia Comisiei Europene din 17 iunie 2022.

Vizita oficială are loc pe fondul intensificării substanțiale a dialogului și a cooperării bilaterale atât la cel mai înalt nivel, cât și în plan guvernamental și parlamentar, în spiritul comunității de limbă, cultură și istorie împărtășite de România și Republica Moldova, precum și al Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media