Ucraina raportează atacuri asupra sediului și depozitelor trupelor ruse din Nova Kahovka și Herson

28 august 2022, 16:29 Ucraina 8796
Atacuri în Nova Kahovka.  Sursa: UNIAN

În Nova Kahovka, în clădirea fabricii de instrumente Sokol, pe teritoriul căreia și-au stabilit cartierul general armata rusă, a izbucnit un incendiu după ce a fost lovită de mai multe obuze. Acest lucru este raportat de Interfax-Ucraina, citând martori oculari, transmite BBC.

Serghei Khlan, consilier al șefului regiunii Herson ocupată de ruși, a confirmat informațiile despre o lovitură ucraineană asupra cartierului general al armatei ruse de pe teritoriul Sokol.

Potrivit BBC News Ukraine, înregistrările video postate pe rețelele de socializare arată un nor de fum care se ridică din centrală.

La rândul său, comandamentul operațional „Sud” al forțelor armate ale Ucrainei a raportat atacuri asupra cartierelor generale rusești din Herson și Nova Kahovka.

Potrivit acestor informații, unitățile de rachete și artilerie ale Forțelor Armate ale Ucrainei au lovit trei posturi de comandă ale trupelor ruse din Herson și Daryevka, precum și cartierul general al Armatei a 35-a a Federației Ruse din Nova Kahovka.


De asemenea, conform autorităților, au fost lovite depozitele de muniții din Liubimovka și Herson.

În plus, militarii susțin că podul și trecerea peste râul Inguleț din Daryevka, lângă Herson, sunt sub controlul de foc al Forțelor Armate ale Ucrainei, sunt avariate și nu funcționează.

Podul de peste Inguleț este singura trecere a fluviului pe care trupele ruse l-ar putea folosi pentru a transporta arme, echipamente și combustibil de la Novaia Kahovka la Herson, pe malul drept al Niprului.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media