Rezultatul perchezițiilor la domiciliul contabilei PSRM. Ce au găsit procurorii în telefonul acesteia

20 august 2022, 13:50 Justiție 217
Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.  Sursa: socialiștii.md

Procurorii anticorupție au finalizat perchezițiile la domiciliul și în automobilul contabilei Partidului Socialiștilor. În urma descinderilor, oamenii legii au depistat şi ridicat telefonul mobil al acesteia, în care au fost găsite conversaţii cu diverse persoane atât prin SMS, cât și prin serviciile de mesagerie online, privind circumstanțele finanțării PSRM.

La fel, în cadrul percheziţiilor au fost depistate şi ridicate documente şi dispozitive informatice, care urmează a fi examinate şi apreciate în ansamblu cu alte probe administrate în cauza penală investigată.

În prezent contabila PSRM este cercetată în stare de libertate. Aceasta se află sub control judicial din 5 august și are interdicția de a nu părăsi localitatea și de a comunica sau interacţiona cu persoanele implicate în cauza penală în care este vizată.

Potrivit procurorilor, contabila de partid este învinuită de complicitate, împreuna cu fostul şef de stat și alte persoane, la acceptarea finanțării partidului politic PSRM din partea grupului criminal creat și condus de oligarhul fugar Plahotniuc Vladimir.

Plus, aceasta este bănuită de falsificarea rapoartelor de gestiune financiară a partidului politic „PSRM” pentru anii 2018 și 2019, de falsificarea documentelor oficiale de către două sau mai multe persoane şi spălarea de bani de către un grup criminal organizat.

Partidul Socialiștilor au condamnat perchezițiile demarate de procurori la domiciliul contabilei, pe care le califică drept „metode murdare utilizate de guvernare împotriva opoziției”. Într-un comunicat de presă, reprezentanții PSRM au insistat că partidul a respectat legea întotdeauna și spun că vor dovedi că acuzațiile împotriva femeii au fost fabricate.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media