Suportul bugetar de 75 milioane euro din partea UE a fost debursat pe contul Ministerului Finanțelor

20 august 2022, 11:38 Economie 65
Ministerul Finanțelor.  Sursa: Replica Media

Finanțarea externă, oferită de Uniunea Europeană (UE), sub formă de grant pentru suportul bugetar în sumă de 75 milioane euro a fost debursată vineri, 19 august, pe conturile Ministerului Finanțelor. Obiectivul acestei asistențe rezidă în consolidarea redresării socio-economice pe termen lung, a securității energetice și a tranziției energetice a Republicii Moldova.

Acest suport bugetar va sprijini populația vulnerabilă afectată de prețurile majorate la energie și va contribui la atenuarea presiunii economice asociată cu fluxul de refugiați din Ucraina.

Acest grant reprezintă cea de-a doua tranșă de sprijin bugetar oferit de UE Republicii Moldova, urmare a îndeplinirii condiționalităților stipulate în cadrul Amendamentului nr. 1 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană privind Contractul de consolidare a statului și rezilienței pentru Republica Moldova.

Împreună cu prima tranșă în valoare de 60 milioane euro debursată în luna decembrie a anului 2021, programul atinge suma totală de 135 milioane euro.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media