Două instituții medicale vor fi dotate cu echipamente performante datorită suportului Guvernului Japoniei

19 august 2022, 18:39 Sănătate 114
Spital.  Sursa: Imagine simbol

Alte două proiecte de modernizare a instituțiilor medicale din Republica Moldova vor fi finanțate de Guvernul Japoniei, prin intermediul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”, anunță Ministerul Sănătății.

Contractele de grant au fost semnate vineri, 19 august, la sediul Ambasadei Japoniei în Republica Moldova.

Grație suportului oferit de Guvernul Japoniei, Centrul Republican de Reabilitare pentru Copii va fi dotat cu echipament ecografic, care va fi folosit atât pentru diagnosticare, cât și pentru tratamentul antispastic, ghidat ecografic, metodă folosită în premieră în țara noastră.

La fel, Spitalul Raional Comrat „Isaac Gurfinkel” va fi utilat cu instrumentarul necesar pentru distrugerea deșeurilor medicale. Valoarea totală a proiectelor constituie 142.892 de dolari americani.

Ministerul de resort menționează că sistemul de sănătate al Republicii Moldova beneficiază de asistență financiară nerambursabilă în cadrul Programului „Kusanone” începând cu anul 2008.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media