Edineț: Bărbat de 60 de ani, cercetat penal pentru trafic de ființe umane și deținere ilegală de arme și muniții

16 august 2022, 16:38 Societate 1327
Parcova, Edineț.  Sursa: Moldovenii.md

Un bărbat de 60 de ani din satul Parcova, raionul Edineț, este cercetat penal pentru trafic de ființe umane și păstrarea ilegală a armelor. Potrivit Inspectoratului General al Poliției, individul, care deține o fermă de bovine, racola persoane pe care le exploata prin muncă. Muncitorii erau ținuți forțat în condiții inumane și, dacă nu-și mai doreau să lucreze, erau bătuți sau chiar amenințați cu moartea.

În rezultatul perchezițiilor efectuate la bărbatul de 60 de ani au fost depistate și ridicate două arme de vânătoare, 19 cartușe de calibrul 16 și 30 cartușe de calibrul 12, toate deținute ilegal.

De asemenea, au fost depistate 805 pachete cu țigări fără timbre de acciz și fără acte de proveniență.

În timpul perchezițiilor au fost depistate șapte acte de identitate ale presupuselor victime, dar și alte acte care urmează a fi cercetate în cadrul acțiunilor procesuale.

Bărbatul bănuit în comiterea infracțiunii, este cercetat în libertate.

Polițiștii din Edineț întreprind în continuare acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Conform legii penale persoana vinovată de păstrarea ilegală a armelor și munițiilor riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani, iar pentru trafic de ființe umane, riscă pedeapsă cu închisoare de la 6 la 12 ani.




Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media