Trei universități din Chișinău au anunțat trecerea la regimul de studii online, din cauza agravării situației pandemice

19 ianuarie 2022, 09:58 Societate 252
USM.  Sursa: IPN.md

Trei instituții de învățământ universitar din capitală au decis organizarea cursurilor online pentru cel puțin două săptămâni. Deciziile vin după ce în Republica Moldova s-a înregistrat o creștere rapidă a numărului de infectări cu COVID-19, iar în municipiul Chișinău a fost instituit Cod Roșu de alertă epidemiologică.

„În legătură cu evoluția epidemiologică negativă din ultimul timp la nivel național și în baza Ordinului Nr. 05-A din 17 ianuarie 2022, emis de către Rectorul ASEM, Grigore Belostecinic, se aprobă următoarele acțiuni ce țin de organizarea procesului de studii în ASEM, începând cu 17 ianuarie 2022 până la 15 martie 2022:

- Organizarea integrală a procesului de studii la ciclul I, Licenţă, învăţământ cu frecvenţă şi învăţământ cu frecvenţă redusă, în regim online, cu excepţia orelor practice care implică utilizarea de echipamente tehnice/laboratoare;

- Organizarea procesului de studii la ciclul II, Masterat în formă mixtă: online şi faţă în faţă, cu prezenţa fizică a studenţilor, în dependenţă de specificul cursului”, a anunțat administrația ASEM marți, 18 ianuarie.

Totodată, conducerea ASEM a îndemnat cadrele didactice, personalul auxiliar și studenții să se vaccineze cât mai curând împotriva COVID-19.

O dispoziție în acest sens a fost emisă și de administrația Universității pedagocice „Ion Creangă”.

Astfel, s-a dispus organizarea online a evaluărilor pentru semestrul I pentru studenții din ciclul I, studii superioare și de licență și ciclul II, studii superioare de master. Totodată, s-a dispus organizarea online a activității didactice și a sesiunii de examene la învățământul cu frecvență redusă în perioada 17 - 29 ianuarie.

Administrația a decis să permită evaluările cu prezența fizică la programele de studii Dans Popular și clasic, Dans sportiv și modern de la Facultatea de Științe ale Educației și Informatică și la toate programele de studii de la facultatea de Arte Plastice și Design.

Universitatea de Stat din Moldova (USM) a decis, de asemenea, începând de marți, 18 ianuarie, să treacă la regim online.

„Începând cu data de 18.01.2022, activitatea didactică a studenților din ultimul an de studii superioare de licență, pentru diverse forme de învățământ ( cu frecvență și cu frecvență redusă) și sesiunea ordinară a studenților din anii I, II (III), programe de licență și a masteranzilor, precum și susținerea tezelor de master, pentru perioada 18.01.2022 – 22.01.2022 va fi realizată în regim online.

De asemenea, începând cu data de 24.01.2022, semestrul, II de primăvară, pentru studenții anilor I-II ( III), programe de licență și a studenților anului I, programe de master, va demara în regim online, ajustând în acest scop orarul procesului de studii. Și instructajele pentru stagiile de practică se vor realiza online.

La fel, întrunirile științifice, conferințele, sau alte evenimente programate pentru perioada imediat următoare, vor fi realizate online pe perioada incidenței codului roșu de alertă epidemiologică, iar evenimentele sportive și activitatea Palatului sporturilor, se vor realiza conform prevederilor Hotărârii nr. 62 CNESP”, se arată în ordinul rectorului USM, Igor Șarov.

Amintim că municipiul Chișinău și raionul Ialoveni au intrat în Cod Roșu de alertă epidemiologică, din cauza valului mare de infectări cu noul coronavirus.

Marți, 18 ianuarie, s-a înregistrat cel mai mare număr zilnic de cazuri de COVID-19 noi de la începutul pandemiei - 2 681 de infectări. Bilanțul infectărilor s-a ridicat la 393 423 de cazuri de îmbolnăvire de la începutul pandemiei.
Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media