MAEIE a emis alertă de călătorie în Kazahstan. Ce trebuie să facă moldovenii din acest stat, în cazul în care întâmpină dificultăți

5 ianuarie 2022, 17:46 Diaspora 144
Proteste în Kazahstan.  Sursa: Mash.ru

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) a emis miercuri, 5 ianuarie, o alertă de călătorie în Kazahstan. Cetățenii Republicii Moldova sunt rugați să se abțină de la călătorii în acest stat, iar celor care se află pe teritoriul Kazahstanului sunt îndemnați să evite adunările în masă pentru a rămâne în siguranță.

În legătură cu instaurarea stării de urgență în perioada 5 - 19 ianuarie 2022 în orașul Nur-Sultan, precum și în regiunile Almatî și Mangistau ale Republicii Kazahstan, cetățenii Republicii Moldova sunt rugați să se abțină de la călătorii în acest stat. De asemenea se recomandă cetățenilor țării noastre care se află în Republica Kazahstan să evite adunările în masă”, informează MAEIE.

În caz de necesitate, conaționalii care se confruntă cu dificultăți sunt rugați să apeleze linia de urgență a Ambasadei Republicii Moldova de la Moscova acreditată prin cumul în Kazahstan.

Număr de telefon: +7 929 964 9079 sau pe adresa de email: [email protected]

Conform estimărilor MAEIE în Republica Kazahstan locuiesc peste 21 mii de persoane originare din Republica Moldova.

Protestele din Kazahstan pentru creșterea prețului gazelor lichefiate au izbucnit duminică, 2 ianuarie.

După două zile de proteste, în dimineața zilei de miercuri, 5 ianuarie, Guvernul țării a demisionat, iar președintele a decretat starea de urgență în capitala Nur-Sultan și alte regiuni ale țării.

În cursul zilei de miercuri, manifestanții au luat cu asalt clădirile administrative în mai multe regiuni, unele dintre acestea au fost incendiate.

Tot miercuri,a fost oprit internetul în toată țara.

Anastasia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media