Zelenski anunţă o reuniune a Comisiei Ucraina-NATO în următoarele zile, după o convorbire cu preşedintele american Joe Biden

3 ianuarie 2022, 18:38 Ucraina 123
Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.  Sursa: capital.ro

O reuniune a Comisiei Ucraina-NATO va avea loc în următoarele zile, a anunţat luni, 3 ianuarie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după o convorbire purtată cu şeful administraţiei americane Joe Biden, informează un comunicat al preşedinţiei ucrainene.

Subiectul cheie al discuțiilor care au durat o oră și jumătate, a fost situația din Donbas. Vladimir Zelenski a salutat rolul activ al Statelor Unite în soluționarea conflictului, subliniind importanța măsurilor juridice internaționale planificate pentru ianuarie 2022, citeză Agerpres.

„Apreciez mult sprijinul Statelor Unite pentru propunerea noastră de a organiza o reuniune a Comisiei NATO-Ucraina în zilele următoare”, a spus șeful statului ucrainean.

Zelensi a mulțumit președintelui american pentru sprijin pe principiul „nimic despre Ucraina fără Ucraina”, dar și pentru disponibilitatea părții americane de a lua „măsuri decisive” în cazul unei agresiuni din partea Rusiei asupra Ucrainei.

Discuția vine la câteva zile după ce Biden a vorbit cu preşedintele rus Vladimir Putin și l-a avertizat din nou împotriva unei tentative de invazie a Ucrainei.

Rusia, la rândul ei, neagă că ar pregăti o ofensivă împotriva Ucrainei şi susţine că Occidentul acordă prea multă atenţie mişcărilor de trupe în interiorul graniţelor sale, conform agenţiei de presă spaniole, deşi aceste mişcări de trupe contravin acordurilor internaţionale în vigoare, după cum subliniază expertul militar Aleksandr Golţ.

Dialogul ruso-american cu privire la securitatea în Europa, asupra căruia insistă Moscova, va începe la 10 ianuarie la Geneva, urmând să continue la Bruxelles în 12 ianuarie pe platforma Consiliului Rusia-NATO, iar, apoi, la Viena, în cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Anastasia
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media