Concurs: Premiile pentru debut în literatură – 2021

25 ianuarie 2022, 21:04 Carte 261
Premiile pentru debut în literatură 2021.  Sursa: hasdeu.md

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” anunță lansarea Concursului Premiile pentru debut în literatură pentru anul 2021. Concursul este destinat scriitorilor și criticilor literari care debutează. Biblioteca Municipală consideră că, în special, debutanții în literatură merită a fi citiți, susținuți și evidențiați, iar diversitatea aparițiilor literare necesită a fi cunoscută și promovată. Concursul constă în aprecierea critică a lucrărilor editate recent de către un juriu de scriitori consacrați, care colaborează cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” și care au o bogată activitate editorială și literară.

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” consideră că acest concurs literar reprezintă una din misiunile unei biblioteci – o instituție care captează tot ce este nou pe piața literară, dialoghează cu scriitorii contemporani și le propune o platformă de afirmare, iar cititorilor acestora un spațiu de lectură și reflecții, întâlniri cu autorii.

Propunem scriitorilor în curs de afirmare să participe în concurs, aducând lucrările recent editate la Biblioteca Centrală, filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, până în data de 20 februarie 2022. Edițiile se vor încadra în categoriile: poezie, proză, dramaturgie, critică, eseu.

Condițiile de participare la concurs:
- Vârsta: până la 47 de ani (vârsta la care a debutat scriitorul Tudor Arghezi).
- Debutantul trebuie să fie cetățean al Republicii Moldova.
- Genul literar: poezie, proză, dramaturgie, critică, eseu.
- Cartea care intră în concurs trebuie să fie editată în perioada ianuarie – decembrie 2021.

Pe 25 februarie 2022 toți concurenții vor fi invitați la Gala Premiilor „B.P. Hasdeu” pentru debut în literatură (online).

Pentru detalii: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148; tel.: +373 022 22 50 06, www.hasdeu.md

Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media