Parlamentul urmează să numească un nou membru în componența Consiliului de administrație al CNPF. Cine este Cornelia Cozlovschi

23 decembrie 2021, 10:18 Societate 230
Cornelia Cozlovschi .  Sursa: multimedia.parlament.md

Cornelia Cozlovschi va fi propusă plenului Parlamentului pentru aprobare în calitate de membru și vicepreședinte al Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF). Comisia economie, buget și finanțe a examinat candidatura, în ședința de astăzi, și a emis aviz pozitiv pentru aprobarea acesteia.

Cornelia Cozlovschi deține experiență de activitate în sectorul bancar și de leasing, inclusiv în funcții de top management, precum și în serviciul public.

„În opinia sa, piața de capital deține un potențial uriaș care în țara noastră nu este valorificat pe deplin. Cornelia Cozlovschi consideră necesar de a identifica noi oportunități de dezvoltare și de diversificare a instrumentelor financiare pe piața de capital din Republica Moldova”, se arată în comunicatul emis de Parlament.

Pe 9 septembrie anul curent, Parlamentul a revocat membrii Consiliului de administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, în corpore. Activitatea membrilor Consiliului de administrație al CNPF a fost apreciată drept „nesatisfăcătoare și lipsită de performanță”.

Pe 7 octombrie, deputații au aprobat desemnarea lui Vitalie Lemne în funcția de membru și vicepreședinte al Consiliului de administrație al CNPF, pentru un mandat de cinci ani.

În conformitate cu Legea privind Comisia Naţională a Pieţei Financiare, Consiliul de administrație este un organ colegial compus din cinci membri, inclusiv președinte, doi vicepreședinți și doi membri. Aceștia deţin funcţii de demnitate publică prin numire.

Astfel, în prezent, rămân vacante funcțiile de președinte, de un vicepreședinte și de doi membri ai Consiliului de administrație.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media