VIDEO/ O explozie puternică în a zguduit noaptea trecută nordul Teheranului, capitala Iranului

10 iulie 2021, 09:06 Externe 97
Explozie Teheran.  Sursa: Allgulf

O explozie puternică, provocată de un „obiect necunoscut” a zguduit nordul Teheranului în noaptea de vineri spre sâmbătă. Explozia s-a produs lângă sediul central al radioului şi televiziunii naţionale, însă, deocamdată, nu au fost raportate victime şi nu s-a stabilit dacă explozia a fost un atac sau un accident., transmite Reuters.

Potrivit autorităților, în interiorul parcului Mellat (People), unde își au sediul posturilor de televiziune și radio conduse de radiodifuziunea Republicii Islamice Iran, a explodat un obiect neidentificat.

„A existat o singură explozie”, a declarat Hamidreza Goudarzi, şeful adjunct al securităţii pentru provincia Teheran, într-o declaraţie adresată agenţiei de știri Tasnim.

Întrebat dacă este vorba de un atac terorist, Goudarzi a spus că anchetatorii se află la faţa locului și că se fac cercetări pentru a se stabili cum s-a produs explozia.

The Jerusalem Post, explozia s-a produs la câteva ore după ce ţara a fost lovit de un mare atac cibernetic. Hackerii au afișat numărul de telefon al liderului suprem al țării drept numărul de telefon unde oamenii pot apela pentru a fla orarul trenurilor.

Atacurile sunt rare în Iran, dar o serie de situri militare și nucleare sensibile au fost vizate în ultimii ani. Iranul a acuzat Israelul de mai multe atacuri asupra instalațiilor și a oamenilor de știință legate de programul său nuclear. Israelul nu a negat și nici nu a confirmat acuzațiile.

Videoclipurile distribuite pe reţelele de socializare arată mai multe mașini de pompieri ce se grăbesc la faţa locului, și oameni care se întreabă dacă a fost o bombă sau un accident.Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media