VIDEO/ Eurovision Song Contest 2023/ Pasha Parfeni cu piesa „Soarele și Luna” s-a calificat în finala concursului

10 mai 2023, 09:56 Cultură 392
Pasha Parfeni, Eurovision 2023.  Sursa: EBU // Corinne Cumming

Pasha Parfeni, reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision 2023, s-a calificat în Marea Finală a concursului muzical. În cadrul primei semifinale de pe data de 9 mai, piesa „Soarele și Luna” s-a clasat pe locul 2 din 15 țări participante.

Țările care au reușit să se califice în etapa finală a concursului Eurovision 2023 sunt: Croația, Republica Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia, Norvegia, transmite Moldova 1.

Reamintim că în acest an, conform modificărilor în procedura de vot, concurenții care trec în finală sunt aleși exclusiv prin votul publicului.

În prima semifinală desfășurată pe 9 mai, au concurat reprezentanții din Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croația, Elveția, Israel, Republica Moldova, Suedia, Azerbaidjan, Cehia, Regatul Țărilor de Jos și Finlanda.

Orașul Liverpool găzduiește cea de-a 67-a ediție Eurovision Song Contest, în cinstea Ucrainei, câștigătoarea Eurovision 2022. A doua semifinală va avea loc joi, 11 mai, iar finala este programată pentru data de 13 mai.


Replica
publicat de:
Replica Media
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media