VIDEO/ Armata ucraineană anunță că a rupt prima linie de apărare a rușilor în regiunea Herson și a început operațiuni ofensive în multe direcții din sudul țării

29 august 2022, 14:16 Ucraina 3313
Soldat ucrainean.  Sursa: mil.gov.ua

Armata ucraineană a anunțat luni, 29 august, despre ruperea primei linii de apărare în regiunea Herson. Reprezentanții grupului operațional de trupe Kahovka au postat un material video pe pagina de Facebook, în care un presupus soldat rus spune că trupele ucrainene „au atacat cu tot ce este posibil, de la tancuri, avioane, artilerie”. În același timp, șefa centrului comun de presă al Forțelor de Securitate și Apărare „Sud” din Ucraina, Natalia Gumeniuk, a declarat că militarii ucraineni au lansat acțiuni ofensive în mai multe direcții în sudul țării.

Reprezentanții grupului operațional „Kahovka” susțin că, în timpul luptelor, regimentul 109 al autoproclamatei republici Donețk s-au retras de pe pozițiile lor, la fel ca și parașutiștii ruși care au oferit sprijin unităților pro-ruse din Donețk.


Publicația Hromadske scrie că informațiile despre ruperea liniei de apărare și retragerea regimentului 109 au fost confirmate de trei dintre sursele redacției din unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei din sud.

Șefa serviciului de presă a comandamentului „Sud”, Natalia Gumeniuk, a declarat pentru Hromadske că Forțele Armate ale Ucrainei au început operațiuni ofensive simultan în multe zone din sudul Ucrainei.

Gumeniuk a notat că situația în direcția „Sud” rămâne destul de tensionată, dar este sub controlul forțelor ucrainene. Potrivit acesteia, în regiunea Herson, după loviturile „precise” ale Forțelor Armate, ocupanții nu vor să intre în atac și sunt dislocați pe liniile de fortificare.

Trupele de apărare ale Ucrainei au lovit fabrica de mașini Beryslav, pe teritoriul căreia staționau trupele ruse și era depozitat echipamentul, muniția. Acum este un incendiu mare, a declarat Vladimir Litvinov, directorul fabricii, într-un comentariu pentru Suspilne.

Grupul operațional „Kahovka” a adăugat că lansatoarele de rachete multiple HIMARS „au distrus aproape toate podurile mari” peste Nipru din regiunea Herson ocupată de armata rusă - este vorba despre podurile feroviare și auto Antonovskii, precum și despre Novokahovski.

„Kahovka” susține că întregi au rămas doar trecerile pentru pietoni, iar armata rusă a fost întreruptă de aprovizionarea cu arme și personal de pe teritoriul Crimeei. „Pentru Ucraina, aceasta este o șansă genială de a-și întoarce teritoriile”, au spus aceștia într-un comunicat.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media