Peste 700 de consumatori cu datorii de peste 4 milioane de lei la Moldovagaz, deconetați de la rețea într-o singură săptâmănă

10 august 2022, 16:05 Economie 83
conducte de gaz, gaz, Gaz, Moldovagaz.  Sursa: Replica Media

SA „Moldovagaz” anunță că, în perioada 1 august - 8 august, a fost sistată furnizarea gazelor naturale către 708 locuri de consum pentru neachitarea datoriei în mărime de 4,083 milioane lei, acumulată pentru gazele naturale consumate în perioadele precedente.

Potrivit instituției, reconectarea instalațiilor de gaze naturale va fi efectuată, în conformitate cu pct.117 din Regulament, după achitarea integrală a plății datorate și a tarifului pentru reconectare. Concomitent, în temeiul pct.96 din Regulament, consumatorul final respectiv va achita plata preventivă pentru consumul gazelor naturale până la 12 luni.

În acest context, în scopul neadmiterii majorării soldului datoriei consumatorilor față de SA „Moldovagaz” și evitării deconectării instalațiilor de gaze naturale, Moldovgaz solicită stingerea datoriei acumulate.

„Reconectarea acestora se va efectua după rambursarea sumei datoriei, precum și achitarea tarifului de reconectare. Mai mult, pe tot parcursul anului, acești consumatori vor trebui să plătească gazul natural în avans”, a scris Vadim Ceban pe pagina sa de Telegram.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media