Se împlinesc 77 de ani de la primul atac nuclear din istorie: Pe 6 august 1945, SUA a lansat bomba "Little Boy" asupra orașului Hiroshima

6 august 2022, 14:57 Externe 107
Urmările exploziei nucleare.  Sursa: Profimedia Images

Pe 6 august 2022 se împlinesc 77 de ani de când avionul american Enola Gay a lansat bomba atomică "Little Boy" asupra orașului japonez Hiroshima.

Atacul asupra orașului Hiroshima a fost primul cu bombă nucleară lansat vreodată asupra unui oraș, se arată într-un articol Digi24.

"Little Boy" a făcut aproximativ 140.000 de morţi. O parte din victime au fost ucise pe loc şi multe altele au murit din cauza rănilor sau a radiaţiilor în săptămânile şi lunile care au urmat.

Trei zile mai târziu, pe 9 august, o a doua bombă atomică americană - "Fat Man" - a fost lansată asupra orașului Nagasaki, provocând încă 74.000 de morţi.

La data atacurilor, războiul se încheiase în Europa, întrucât Germania capitulase, însă Japonia încă se afla în stare de conflict cu trupele aliate.

Cele două deflagranții atomice au dus la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. Pe 15 august 1945, la șase zile de la al doilea atac nuclear, împăratul japonez Hirohito a anunţat capitularea în faţa Aliaţilor.Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media