VIDEO/ FOTO/ Soprana Valentina Nafornița, invitată de președintele Austriei, la ceremonia de primire a Maiei Sandu, la Viena: „Cât de frumos și onorant a fost pentru mine”

22 octombrie 2021, 11:33 Lifestyle 6260
Valentina Nafornița.  Sursa: Valentina Nafornița/ Facebook

Soprana din Republica Moldova, Valentina Nafornița, a fost invitată la Palatul Hofburg de către președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, cu ocazia vizitei oficiale a șefei statului, Maia Sandu, la Viena.

„Viena ! Mulți ani am spus ca acest oraș este a doua mea casa. Cât de frumos și onorant a fost pentru mine sa fiu invitata de către Excelenta Sa președintele Austriei Alexander Van der Bellen la un eveniment în onoarea vizitei Excelenței Sale președintei Republicii Moldova Maia Sandu în Austria”, a scris Valentina Nafornița pe pagina sa de Facebook.


Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată în vizită oficială la Viena, la invitația omologului său austriac, Alexander Van der Bellen, a ținut să sublinieze, în cadrul declarațiilor de presă din 21 octombrie, că „Austria este unul dintre cei mai importanți parteneri de dezvoltare ai țării noastre”, iar actuala putere de la Chișinău este „interesată de consolidarea dialogului politic și a cooperării moldo-austriece.” De asemenea, șefa statului a precizat că „ministerele de resort de la Chișinău și Viena vor stabili o agendă de lucru comună mai punctuală” dorindu-se cooperarea în domeniul dezvoltării durabile, protecției mediului, precum și extinderea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Austria.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă, președintele austriac, Alexander Van der Bellen, a anunțat că Austria va dona Republicii Moldova 100.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Președinta Maia Sandu și-a început, la 21 octombrie, vizita oficială la Viena, la invitația omologului său austriac, care va dura două zile. Șefa statului a fost întâmpinată cu onoruri militare, fiind primul președinte al Republicii Moldova care a efectuat o vizită în Austria, în cei 30 de ani de Independență a Republicii Moldova.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media