Bine de știut. Șoferii de cursă lungă nu mai trebuie să prezinte testul PCR la intrarea în România

18 decembrie 2021, 13:25 România 157
Vama Oancea.  Sursa: Realitatea.md

Veste bună pentru șoferii de microbuze, autobuze, camioane sau TIR-uri ce sunt nevoiți să traverseze hotarul cu România. De mâine, 19 decembrie vor fi exceptați de la prezentarea obligatorie a testelor PCR negative, dar în același timp, vor fi obligați să prezinte certificatele de vaccinare cu ciclu complet. Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) din România.

„Astfel, membrii CNSU au decis exceptarea de la măsura carantinei a șoferilor de autovehicule cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, care transportă marfă. De asemenea, exceptați de la carantină vor fi și conducătorii de autovehicule cu mai mult de 9 locuri pe scaune, care asigură transport de persoane dacă vor prezenta certificatul de vaccinare, testare sau actul care confirmă trecerea prin boală”, se arată într-un comunicat al Guvernului moldovean.

În același timp, e bine de știut că de luni, 20 decembrie, toate persoanele care intră în România, trebuie să completeze formularul digital de intrare în România (PLF) care poate fi descărcat aici și care va începe să funcționeze de la 20 decembrie. Mai multe detalii despre noua măsură adoptată de autoritățile române găsiți în acest link.

Cristian
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media