ULTIMA ORĂ/ Natalia Moloșag, aleasă de Parlament la funcția de Avocat al Poporului

23 septembrie 2021, 15:59 Politică 252
Natalia Moloșag.  Sursa: captură video/Privesc.eu

Natalia Moloșag a fost desemnată de către Parlament pentru funcția de Avocat al Poporului pentru un mandat de 7 ani. Candidatura a fost aprobată în ședința Legislativului de astăzi, 23 septembrie, cu votul a 55 de deputați.

Natalia Moloșag a depus jurământul la tribuna centrală a Parlamentului.

Natalia Moloșag și Andrei Brighidin au fost selectați de către Comisia specială pentru desfășurarea concursului pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului.

Aceștia au trecut proba interviu în fața Comisiei miercuri, 22 septembrie.

Natalia Moloșag a declarat că a fost anterior avocata Maiei Sandu. Totodată, aceasta este una dintre avocații care au apărat în instanță tinerii agresați la 7 aprilie 2009.

Amintim că la data de 4 februarie 2021, Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea privind încetarea mandatului Avocatului Poporului înainte de termen și a declarat vacantă funcția de Avocat al Poporului (Ombudsman), urmare a decesului lui Mihail Cotorobai.

La concurs au fost admiși nouă candidați: Maia Bănărescu, Andrei Brighidin, Teodor Cârnaț, Violeta Gașițoi, Natalia Moloșag, Dumitru Pulbere, Nicolae Rădița, Ivan Roșca, Ivan Ungureanu.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media