METEO/ SHS prognozează vreme răcoroasă și menține avertizarea de vânt puternic. La nord sunt posibile ploi cu descărcări electrice

22 iunie 2022, 07:28 Mediu 120
Meteo, nori.  Sursa: Replica Media

Serviciul Hidrometeorologic de stat prevede pentru miercuri, 22 iunie, vreme mai răcoroasă, izolat cu averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice, predominant în nordul țării. Vântul va sufla slab la moderat din nord-vest, iar ziua cu intensificări de până la 15-20 m/s.

Noaptea temperaturile minime vor mai coborî și vor oscila între +11..+16ºC, iar ziua maxima nu va urca mai sus de valori cuprinse între +20..+25ºC.

Astfel, la Briceni, Edineț și Ocnița se așteaptă ploi însoțite cu descărcări electrice. Maxima zilei va fi de +20ºC, iar noaptea mercurul în termometre va coborî până la +11ºC.

La Bălți și la Rîșcani cerul va fi noros, iar temperaturile vor oscila între +21ºC ziua și +12ºC noaptea.

La Ungheni și la Orhei ziua se vor înregistra +22ºC ziua și +13ºC pe parcursul nopții.

În capitala Chișinău valorile termice vor oscila între +23ºC ziua și +14ºC noaptea.

La Leova, Comrat și Ștefan Vodă vremea se așteaptă să fie mai caldă, fără precipitații. Termometrele vor indica +24ºC ziua, iar noaptea temperaturile vor coborî până la +15ºC.

La Cahul și Ceadîr-Lunga se așteaptă maxime de +25ºC și de +16ºC noaptea.

Amintim că Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis marți, 21 iunie, o alertă de Cod Galben de vânt puternic pe întreg teritoriul Republicii Moldova, care a intrat în vigoare astăzi la ora 06:00 și va fi valabilă până seara, ora 21:00.

În intervalul menționat se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de până la 15-20 m/s.

Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media