„O decizie extrem de negativă”. Moscova reacționează după ce SUA au anunțat că vor furniza Ucrainei sisteme avansate de rachete

1 iunie 2022, 12:39 Rusia 301
Sergei Ryabkov.  Sursa: cfr.org

Moscova consideră decizia Statelor Unite de a furniza Ucrainei sisteme de rachete avansate drept una „extrem de negativă”. Declarația aparține ministrului adjunct de Externe al Rusiei, Serghei Riabkov, care a menționat că astfel va crește riscul unei confruntări directe Rusia-NATO, scrie Sky News.

Decizia anunțată de președintele Joe Biden este „extrem de negativă” și va crește riscul unei confruntări directe, a declarat ministrul adjunct de Externe al Rusiei.

„Faptul că Statele Unite, în fruntea unui grup de state, sunt angajate într-o alimentare intenționată cu arme a regimului de la Kiev este un lucru evident”, a mai spus Riabkov.

Casa Albă a anunțat că va oferi Ucrainei sisteme de rachete și muniții mai avansate, care să poată atinge cu precizie ținte la o distanță de până la 50 de mile.

Armamentul furnizat va include sistemul de rachete de artilerie de înaltă mobilitate M142 (HIMARS), despre care șeful forțelor armate ucrainene a declarat în urmă cu o lună că este „esențial” pentru a contracara atacurile rusești cu rachete.

Anterior, înalți oficiali ai administrației americane au declarat că Ucraina a dat asigurări că rachetele nu vor fi folosite pentru a lovi în interiorul Rusiei.

„Aceste sisteme vor fi folosite de ucraineni pentru a respinge avansurile rusești pe teritoriul ucrainean, dar nu vor fi folosite asupra țintelor de pe teritoriul rus”, a spus un oficial american

Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media