Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de pericol excepțional de incendii

7 iunie 2022, 15:21 Mediu 62
IGSU.  Sursa: IGSU

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a emis astăzi, 7 iunie, un Cod Galben de pericol excepțional de incendii. Alerta este valabilă pentru întreg teritoriul Republicii Moldova.

„În intervalul 8 - 10 iunie se prevede pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natura”, se arată în nota informativă.

Astfel, este posibilă aprinderea culturilor agricole, depozitelor de furaje, zonelor cu vegetaţie forestieră, locuinţelor şi anexelor gospodăreşti.

SE RECOMANDĂ:

  • evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci când sunt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu;
  • restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.


Diana
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media