O unitate militară formată din combatanți din Belarus a anunțat că se va alătura armatei ucrainene

15 aprilie 2022, 20:25 Ucraina 12877
Militari bieloruși.  Sursa: Newsweek.ro

O unitate militară belarusă formată din aproximativ 30 de soldați au anunțat intenția de a se alătura trupelor ucrainene pentru a-l înfrânge pe Vladimir Putin, susținând că este singura cale de a-și elibera propria țară de sub influența Kremlinului.

Mai exact, este vorba despre auto-intitulatul „batalion Pohonia”, din care fac parte militari auto-exilați în Polonia. Voluntarii au vârste cuprinse între 16 și 60 de ani și este condus de Vadim Prokopiev, potrivit CNN.

„Vedem o oportunitate. Am făcut apel la belaruși să se alăture bătăliei pentru Ucraina, deoarece acesta este primul pas, înainte de bătălia pentru țara noastră”, a declarat Prokopiev.

O bună parte dintre membrii grupului s-au văzut nevoiți să părăsească Belarus în 2020, când președintele Aleksandr Lukașenko a reprimat violent protestele față de alegerile prezidențiale suspectate de fraudă.

„Dacă Ucraina pierde războiul, Belarus nu va avea nicio șansă să devină o țară liberă. Dacă Ucraina va câștiga acest război, asta ar însemna că Putin este prea slăbit și nu-l va mai susține pe Lukașenko”, a adăugat Prokopiev.

Batalionul Pohonia vrea să se alăture Legiunii Internaționale de Apărare a Ucrainei, o unitate militară formată din voluntari străini, care au răspuns apelului lui Vladimir Zelenskiy.

Anatol
publicat de:
Anatol Cibotari
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media