Secția Obstetrică nr.1 a Institutului Mamei și Copilului, renovată pentru prima dată în 40 de ani de activitate

17 iunie 2022, 19:38 Sănătate 54
Secția Obstetrică nr.1 a Institutului Mamei și Copilului.  Sursa: MSMPS

Secția Obstetrică nr.1 a Institutului Mamei și Copilului (IMC) a fost renovată capital pentru prima dată după peste 40 de ani de activitate, anunță Ministerul Sănătății. Secția modernizată a fost inaugurată, vineri, 17 iunie, în prezența ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, administrației IMC și a lucrătorilor medicali.

„Ne dorim să aducem Europa acasă, împreună cu specialiștii care au plecat acolo, iar pentru aceasta trebuie să investim în modernizarea instituțiilor medicale – unul dintre obiectivele principale ale Ministerului Sănătății. Ne propunem să construim spitale noi, să renovăm capital secții și să le dotăm cu echipamente moderne, așa încât să corespundă tuturor standardelor internaționale. Calitatea actului medical depinde de condiții, nu doar de abilitățile profesionale ale personalului medical. Sănătatea mamei și a copilului reprezintă pentru noi o prioritate.”, a declarat ministra Sănătății.

Anual, în secția Obstretrică nr.1 se nasc până la 2 500 de copii, potrivit IMC. Secția dispune de șapte săli de naștere, două săli de operații, dotate cu echipamente, spații special amenajate pentru lucrătorii medicali, etc. Menționăm că, peste șase milioane de lei au fost investite în modernizarea secției.


Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media