Pictorul francez, Guy de Rougemont, a decedat la 86 de ani: A fost creatorul care a estompat granițele dintre artele fine și cele decorative

20 august 2021, 08:23 Arte 360
Pictorul francez, Guy de Rougemont.  Sursa: news.in-24.com

Pictorul, sculptorul şi academicianul francez Guy de Rougemont, geometru al culorilor şi autor al unor opere monumentale, a decedat miercuri la vârsta de 86 de ani, a anunţat Academia de Arte Frumoase din Franţa, scrie www.architecturaldigest.com.

Născut în 1935, de Rougemont a fost un creator care a sfidat clasificarea și a estompat granițele dintre artele fine și cele decorative. De-a lungul carierei sale, s-a considerat pictor, deși a fost bine cunoscut pentru desenele sale expresive de mobilier. Odată a declarat pur și simplu că este un pictor care a proiectat mobilier și a făcut sculpturi.

Potrivit sursei citate, de Rougemont a câștigat pentru prima dată recunoașterea pentru o masă pe care a proiectat-o pentru decoratorul Henri Samuel, la sfârșitul anilor 1960. Deși poate mai puțin cunoscut în afara Franței pentru celelalte lucrări ale sale, ceea ce a devenit cunoscut sub numele de „Cloud table” i-a oferit o mare vizibilitate în cadrul comunității globale de design.

Artistul a primit multe premii de-a lungul carierei sale. Una dintre marile realizări ale sale a fost alegerea la Academia de Arte Frumoase, parte a prestigiosului Institut de France, în 1997.

Printre operele sale cele mai recunoscute se mai numără dalele muzeului Orsay din Paris, o pictură murală cu o lungime de 300 de metri expusă în Centrul de îngrijiri din Nanterre, regiunea pariziană, precum şi o porţiune de 30 de kilometri din Autoroute de l'Est, decorată cu forme geometrice.

De Rougemont a lucrat pe tot parcursul vieții sale, conducând mai multe proiecte în derulare în studioul său din Marsillargues și, până de curând, desenând în fiecare zi.

Operele de artă create de Guy de Rougemont pot fi văzute AICI.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media