Trei candidați aspiră la fotoliul de procuror-șef al PCCOCS. CSP va institui o comisie specială pentru următoarea etapă a concursului

11 ianuarie 2023, 12:17 Justiție 203
PCCOCS, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.  Sursa: Replica Media

Trei candidați aspiră la fotoliul de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS). Este vorba de avocatul Andrei Mațco, fost procuror, și procurorii Eugen Rurac și Sergiu Russu. În acest sens, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va institui o comisie specială pentru următoarea etapă a concursului, care va fi responsabilă de două etape: competiția dosarelor depuse și proba interviului.

La data de 11 noiembrie 2022 Consiliul Superior al Procurorilor a anunțat concurs pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), termenul limită pentru depunerea dosarelor de concurs fiind data de 10 ianuarie curent.

Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor anunță că etapa de depunere a dosarelor de concurs a luat sfârșit, fiind înregistrate trei dosare pentru concurs ale următorilor candidați:
- Andrei Mațco;
- Eugen Rurac;
- Sergiu Russu;

În următoarea etapă a concursului de preselecție a candidaților, o comisie specială instituită de CSP va fi responsabilă de două etape: competiția dosarelor depuse și proba interviului.

Procedurile ce țin de modul de organizare și desfășurare a concursului sunt normate atât prin Legea nr.3/2016 cu privire la Procuratură (articolul 251), cât și prin Regulamentul privind modul de organizare și desfășurare a concursului public privind selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al procuraturii specializate (Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale)1.

Diana
publicat de:
Diana Severin
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media