Roskomnadzor a blocat accesul la site-urile FBI și CIA pentru diseminarea „falsurilor” despre armata rusă

27 ianuarie 2023, 21:25 Rusia 102
Roskomnadzor.  Sursa: rkn.gov.ru

Roskomnadzor, autoritatea rusă pentru monitorizarea mass-media și canalelor de informații, a anunțat vineri că a blocat accesul la site-urile FBI și CIA pe teritoriul Rusiei, relatează TASS. Departamentul a remarcat că au fost găsite materiale pe resurse „care conțin informații inexacte semnificative din punct de vedere social, precum și de discreditare a Forțele Armate ale Federației Ruse”.

„În baza Legii federale nr. 149-FZ „Cu privire la informații, tehnologii informaționale și protecția informațiilor”, Roskomnadzor a restricționat accesul la o serie de resurse aparținând structurilor de stat ale țărilor ostile pentru distribuirea de materiale care vizează destabilizarea situației sociale și politice în Federația Rusă”, se arată în într-un anunț al departamentului.

Agenția statului rus susține că site-urile www.cia.gov și www.fbi.gov au publicat materiale care „conțin informații inexacte semnificative din punct de vedere social, precum și care discreditează Forțele Armate ale Federației Ruse”.

În noiembrie 2022, pe fondul invaziei ruse din Ucraina Ucrainei, șeful serviciilor de informații CIA, David Marlowe, a declarat că agenția intenționează să coopereze cu rușii care nu sunt de acord cu războiul și că astfel de persoane sunt căutate în întreaga lume.

Cotidianul financiar The Wall Street Journal a remarcat, citând foști oficiali ai CIA, că războiul a creat un teren fertil pentru recrutarea de noi agenți din rândul militarilor, oamenilor de afaceri și tuturor celor care au părăsit Rusia după începerea invaziei din Ucraina.

În luna martie a anului trecut, la mai puțin de o lună de la declanșarea războiului, Kremlinul a acuzat atât CIA, cât și FBI, că au încercat să recruteze angajați ai ambasadei ruse de la Washington.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media