Roskomnadzor a blocat accesul la site-urile FBI și CIA pentru diseminarea „falsurilor” despre armata rusă

27 ianuarie 2023, 21:25 Rusia 75
Roskomnadzor.  Sursa: rkn.gov.ru

Roskomnadzor, autoritatea rusă pentru monitorizarea mass-media și canalelor de informații, a anunțat vineri că a blocat accesul la site-urile FBI și CIA pe teritoriul Rusiei, relatează TASS. Departamentul a remarcat că au fost găsite materiale pe resurse „care conțin informații inexacte semnificative din punct de vedere social, precum și de discreditare a Forțele Armate ale Federației Ruse”.

„În baza Legii federale nr. 149-FZ „Cu privire la informații, tehnologii informaționale și protecția informațiilor”, Roskomnadzor a restricționat accesul la o serie de resurse aparținând structurilor de stat ale țărilor ostile pentru distribuirea de materiale care vizează destabilizarea situației sociale și politice în Federația Rusă”, se arată în într-un anunț al departamentului.

Agenția statului rus susține că site-urile www.cia.gov și www.fbi.gov au publicat materiale care „conțin informații inexacte semnificative din punct de vedere social, precum și care discreditează Forțele Armate ale Federației Ruse”.

În noiembrie 2022, pe fondul invaziei ruse din Ucraina Ucrainei, șeful serviciilor de informații CIA, David Marlowe, a declarat că agenția intenționează să coopereze cu rușii care nu sunt de acord cu războiul și că astfel de persoane sunt căutate în întreaga lume.

Cotidianul financiar The Wall Street Journal a remarcat, citând foști oficiali ai CIA, că războiul a creat un teren fertil pentru recrutarea de noi agenți din rândul militarilor, oamenilor de afaceri și tuturor celor care au părăsit Rusia după începerea invaziei din Ucraina.

În luna martie a anului trecut, la mai puțin de o lună de la declanșarea războiului, Kremlinul a acuzat atât CIA, cât și FBI, că au încercat să recruteze angajați ai ambasadei ruse de la Washington.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media