FOTO/ O statuie „în mărime naturală” a lui Hercule, descoperită la Roma în timpul unor lucrări la sistemul de canalizare

27 ianuarie 2023, 20:37 Externe 243
Statuia lui Hercules, descoperită într-un parc din Roma.  Sursa: Parco Archeologico dell'Appia Antica/Facebook

O statuie din Roma Antică ce îl înfăţişează pe Hercule a fost scoasă la lumină în timpul unor lucrări la sistemul de canalizare dintr-un parc din capitala Italiei, transmite vineri agenţia ANSA.it.

Parcul Appia Antica a anunţat pe Facebook că „O mașină a timpului inepuizabilă. Parco Scott ne-a rezervat o mare surpriză - o statuie de marmură, în mărime naturală, pe care, datorită prezenţei bâtei şi a blănii de leu care îi acoperă capul, o putem identifica cu siguranţă cu fiind o reprezentare a lui Hercule”.

Mai exact, statuia a fost găsită la aproximativ douăzeci de metri adâncime în zona Parco Scott „după săptămâni de săpături prin gropi de gunoi complet lipsite de descoperiri arheologice”, deci într-un mod cu totul neașteptat. O surpriză foarte binevenită mai ales pentru Federica Acierno, arheologa de 27 de ani care urmărește șantierul, precum și pentru întregul personal al Parcului Arheologic.

Descoperirea a fost realizată în preajma bornei ce marchează a doua milă a vechii Via Appia, faimosul drum istoric care solicită înscrierea pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media