VIDEO/ Dosarul „Bis Mobil Kitchen”: Încă 5 persoane - reținute. Au fost pornite 17 cauze penale, iar prejudiciul depășește 10.000.000 de lei

28 ianuarie 2023, 11:48 Justiție 321
dosarul Bis Mobil Kitchen.  Sursa: politia.md

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații și Direcției Generale Urmărire Penală, de comun cu procurorii PCCOCS au reținut alte cinci persoane în dosarul escrocheriilor, denumit generic „Bis Mobil Kitchen”.

Astfel, au fost pornite 17 cauze penale, iar prejudiciul depășește 10.000.000 lei.

Ulterior reținerii fondatorului companiei și plasării lui în arest, vineri au fost desfășurate 19 percheziții la mai multe adrese din Chișinău, în cadrul cărora au fost ridicate inclusiv documente contabile, înscrisuri de ciornă, telefoane mobile, purtători electronici de informație, mijloace bănești, contracte, facturi și ștampile.

Cele cinci persoane reținute vineri sunt trei bărbați și două femei din cadrul companiei, cu rol de contabili și agenți de vânzare.

În ceea ce privește fondatorul companiei, urmează ca să se pronunțe Curtea de Apel Chișinău asupra contestării procurorilor PCCOCS vizavi de termenul arestării acestuia de 20 de zile, în raport cu cel de 30 de zile solicitat inițial.

„Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate în dosar se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii”, notează oamenii legii.

Inspectoratul de Stat pentru Supravegherea Produselor Nealimentare și Protecția Consumatorilor (ISSPNPC) a publicat luni, 23 ianuarie, un mesaj în care a avertizat consumatorii cu privire la suspiciunile de înșelătorie din partea companiei Bismobil Kitchen, care s-a pomenit recent în mijlocul unui scandal după ce nu și-ar fi onorat obligațiile contractuale pentru mii de clienți din România care au plătit bani pentru mobilă de bucătărie, dar și din Republica Moldova.

Directorul și fondatorul companiei Bismobil Kitchen, Mihail Șaran, a fost reținut joi, 19 ianuarie, pe Aeroportul de la Chișinău, în timp ce încerca să părăsească țara.

Împotriva companiei Bismobil Kitchen și a directorului Mihail Șaran au fost înregistrate 15 plângeri la Poliție din partea clienților care au încheiat contracte de realizare a bucătăriilor la comandă.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media