Au încercat să introducă în țară obiecte pirotehnice, în ciuda interdicțiilor. Trei moldoveni, prinși la vama română cu petarde ascunse în bagaje

23 decembrie 2022, 15:12 Diaspora 212
Articole pirotehnice, descoperite in bagajele a trei moldoveni.  Sursa: IPTF Iași

Trei moldoveni au fost prinși joi, 22 decembrie, cu peste 3 kilograme de materiale pirotehnice la vama românească din punctul de trecere al frontierei spre Republica Moldova Stânca-Costești. Potrivit poliției de frontieră române, bărbații care călătoreau cu o mașină înmatriculată în Cehia au rămas fără „marfă” transportată ilegal și urmează să fie anchetați de autoritățile române.

Incidentul a fost înregistrat pe 22 decembrie, în jurul orei 11:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, când cei trei moldoveni, cu vârste cuprinse între 19 şi 31 de ani, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieşire din România, călătorind un autoturism înmatriculat în Cehia.

O echipă comună formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali a decis, în baza analizei de risc, efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului, în urma căruia în bagajele călătorilor s-a descoperit o cantitate de 3 018,2 grame de articole pirotehnice din categoria F2, F3 (n.red. articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc scăzut sau mediu, care sunt destinate utilizării în exterior în spații deschise vaste, din categoria F4 sunt articole pirotehnice de divertisment de mare risc, care sunt destinate utilizării exclusiv de către pirotehnicieni).

Întreaga cantitate de produse, în valoare totală de 1.100 de lei românești (aproximativ 4 600 lei) a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor, urmând a fi predate către Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Botoşani, România.

Poliţiştii de frontieră români efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de operațiune cu articole pirotehnice efectuate fără drept, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Amintim că atât comercializarea, cât și utilizarea articolelor pirotehnice în perioada stării de urgență, este interzisă în Republica Moldova.

Anastasia
publicat de:
Anastasia Harea
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media