Parlamentul va examina astăzi moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției

24 noiembrie 2022, 08:25 Politică 86
Parlamentul RM.  Sursa: Replica Media

Parlamentul va examina astăzi moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției. Moțiunea a fost depusă de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS).

Deputații BCS consideră că ministrul Sergiu Litvinenco ar trebui să plece din funcție în urma scurgerilor în presă a pretinselor conversații de pe Telegram.

Aceasta este a doua moțiunea simplă inițiată de fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) asupra politicilor Ministerului Justiției. Prima a fost depusă în octombrie 2021, însă nu a fost susținută de Parlament, adunând 28 de voturi „pentru” și 53 „împotrivă”.

Totodată, membrii Biroului permanent au aprobat ordinea de zi a ședințelor în plen ale Parlamentului din perioada 24 noiembrie – 1 decembrie 2022.

Astfel, deputații vor examina ratificarea celui de-al 14-lea amendament la Acordul de asistență privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru creșterea economică durabilă ancorată în integrarea europeană.

De asemenea, în a doua lectură, vor fi dezbătute modificări la mai multe acte normative, printre care Legea cu privire la întreprinderile mici și mijlocii sau la Legea privind piața de capital.

Parlamentarii urmează să aprobe în lectura a doua proiectul Codului electoral al Republicii Moldova.

Pe ordinea de zi se regăsește și proiectul unei Declarații a Parlamentului Republicii Moldova cu privire la condamnarea Marii Înfometări (Holodomor) din anii 1932-1933 din Ucraina.

Astăzi, Parlamentul va examina moțiunea simplă asupra politicilor desfășurate de Ministerul Justiției în domeniul justiției.

Vineri, Comisarul European pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, va susține un discurs în ședința plenară a Parlamentului.

Joi, 24 noiembrie, ședința plenară va începe la ora 11:00, iar vineri, 25 noiembrie – la ora 10:00.

Diana
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media