FOTO/ Poza lui Cristiano Ronaldo care a împărțit internetul în Moldova. Unde de fapt s-a fotografiat super-starul portughez

15 septembrie 2022, 13:23 Sport 6345
Unde a stat CR7.  Sursa: colaj

Imediat după ce a ajuns la Chișinău, unul dintre cei mai mari fotbaliști ai tuturor timpurilor, Cristiano Ronaldo a postat o poză pe canalul său oficial de Instagram, cel mai popular din lume cu peste 476 de milioane de urmăritori. Aceasta însă, a stârnit un adevărat val de comentarii și rumoare prin rețelele sociale moldovenești.

În imaginea postată, superstarul portughez pozează pe un fotoliu, iar în spate se văd rucsacurile sale și în spatele geamului - o terasă sau un balcon aparent neîngrijit. Motiv suficient pentru internauții moldoveni să spună că este o priveliște „tipic moldovenească”.

„Balconul lasă de dorit, dar pe masă are renumitul dezinfectant, montat in toate troleurile din țară (nu era chip de pus unul plin?)” , „475mln de oameni vor vedea pietrele de la balconul camerei de hotel și dezinfectant ul aproape finisat)))”, „Pe fundal se simte și se vede toată Moldova noastră”, sunt doar câteva dintre comentariile la această poză.

Confuzia e cu atât mai mare cu cât Cristiano Ronaldo nu a oferit niciun comentariu sau geolocație la poză, publicând doar poza, două emoticoane și un hash tag: ✈️ 😎 #mufc.

În redacția Replica Media am făcut o scurtă anchetă și putem spune cu certitudine că poza nu este din Chișinău. Jurnaliștii noștri au găsit locul exact de unde s-a pozat starul portughez - Aeroportul din Manchester.

Primul lucru, remarcat și de internauți este că fotografia e făcută ziua. Ori, avionul celor de la Manchester United a ajuns seara în jurul orei 19.00, iar până să ajungă la hotel, era deja puțină lumină afară. Doi, mai multe detalii, inclusiv „balconul” buclucaș, nu există în așa formă la hotelul unde a fost cazată echipa engleză.

Am început cercetările cu analiza detaliilor din poză. Astfel, pe plan depărtat, pe noptieră se vede o revistă. O scurtă căutare după cuvântul „BRANDS” care este lizibil, ne arată coperta jurnalului anual „Great British Brands 2022”. Coperta acesteia este identică cu cea din poză și nu poate fi confundată în niciun caz. Este un supliment anual al revistei Contry&Town House din Marea Britanie și e puțin probabil să fie găsit într-un local din Chișinău.

Însă, acesta nu poate fi un argument solid. Din imaginea publicată e clar că e vorba despre o sală mai mare de așteptare. Aceasta poate fi fie la un hotel, fie la aeroport. Manchester United a zburat cu o cursă charter din Aeroportul din Manchester, unul dintre cele mai aglomerate din Anglia cu peste 38 de milioane de pasageri pe an.

E greu de crezut că echipa engleză plină cu superstaruri de zeci și chiar sute de milioane de Euro va merge în unul din cele 3 terminale obișnuite. O căutare mai avansată ne-a dus spre un terminal dedicat curselor charter. Este vorba despre rețeaua Signature Flight Suport din aeroportul din Manchester care tocmai are un Business Aviation Service, un serviciu dedicat pentru cei care optează pentru curse charter. Am accesat pagina de fotografii și am dat peste poza de mai jos.

Deci, suntem siguri că CR7, superstarul portughez a pozat în fotoliul din față. Culoarea și modelul este mai mult decât aceeași. Apoi, observați veioza din spate și noptiera - aceeași culoare, același model. Comparați detaliile din cele două imagini.

cum

1 - veioza; 2 - fotoliul; 3 - parapetul și plantele de afară; 4 - dunga de pe geam; 5 - mocheta; 6 - jaluzelele; 7 - noptiera

Din păcate, poza din facilitatea de la Aeroportul din Manchester nu prezintă și „balconul” în detalii ca să vedem dacă e vorba de murdărie sau nu. Ceea ce se vede clar este acea dungă albă pe geam (4), care se observă și în spatele lui Cristiano Ronaldo, dar și construcția de cărămidă cu verdeață, care a fost interpretată ca balcon (3).

Iar un ultim indiciu care nu mai lasă loc de niciun dubiu este culoarea și modelul mochetei (5). Aceleași dungi și formă. Și da, jaluzele sunt în același loc și de aceeași culoare (6).

În concluzie, cel mai probabil, poza e făcută la plecarea spre Chișinău, în timp ce jucătorul aștepta îmbarcarea. La Chișinău poartă același training și poartă unul dintre rucsacuri, cel gri.

Cristian
publicat de:
Cristian Jardan
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media