Nagacevschi susține că discuția cu Litvinenco din canalul de Telegram spart este veridică: Regret că mesajele private avute cu dl. ministru au fost interceptate ilegal și făcute publice

9 noiembrie 2022, 17:54 Politică 574
Fadei Nagacevschi .  Sursa: realitatea.md

Fostul ministru al Justiției, Fadei Nagacevschi, confirmă veridicitatea corespondenței cu actualul ministru al Justiției, Sergiu Litvinenco, și „regretă că discuțiile private (...) au fost interceptate în mod ilegal și făcute publice”, deși ministrul Justiției a venit cu o reacție în care a calificat „pretinsele discuții care circulă în spațiul public” drept „un fals ordinar.”

„Consider că în spatele acestor interceptări stau grupuri criminale ce au acces la măsurile operative de investigație. Din câte cunosc asemenea utilaj pentru interceptarea discuțiilor de pe rețeaua telegram îl deține doar MAI”, a scris Nagacevschi pe pagina sa de Facebook.

Totodată, ex-ministrul Justiției solicită organelor abilitate să informeze, dacă interceptarea discuțiilor sale private a fost realizată conform legii.

Amintim că membrii cabinetului de miniștri Sergiu Litvinenco și Andrei Spînu au venit cu reacții în debutul ședinței de Guvern în care au negat informațiile apărute în spațiul public, după spargerea conturilor de Telegram unde au fost distribuite pretinse conversații ale ministrului Justiției cu alte persoane, iar pe canalul ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a fost publicat un mesaj cu același conținut ca și cel de pe pagina președintei Maia Sandu, aparent „dezvăluiri” despre ilegalitățile din instituțiile statului.

Mai devreme canalele oficiale de Telegram ale președintei Republicii Moldova Maia Sandu și a vicepremierului Andrei Spinu au fost sparte de persoane necunoscute. Pe cele două conturi au fost distribuite mesaje identice despre „corupția în instituțiile statului” și cu un link către un site care conține o pretinsă corespondență de pe telefonul ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

Postarea de pe canalul Telegram al Maiei Sandu a fost deja ștearsă. Președinția și Guvernul au anunțat un atac cibernetic și au negat veridicitatea ultimelor postări.

Alina
publicat de:
Alina Baran
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media