VIDEO/ Maia Sandu a condamnat, de la tribuna ONU, mobilizarea „parțială” anunțată de Federația Rusă

21 septembrie 2022, 22:36 Politică 118
Maia Sandu, la ONU. New York, 21 septembrie 2022.  Sursa: captură video

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a condamnat ferm mobilizarea „parțială” anunțată miercuri de către președintele Federației Ruse, Vladimir Putin. Într-un discurs de la tribuna ONU, la ce-a de-a 77-a Adunare Generală de la New York, lidera de la Chișinău a declarat că agresiunea Rusiei în țara vecină a zdruncinat securitatea globală și a chemat comunitatea internațională la unitate pentru a sprijini Ucraina și pentru a depăși crizele generate de război.

„Războiul neprovocat al Rusiei împotriva unui alt stat suveran, Ucraina, a zdruncinat lumea până în temelie, a pus la încercare principiile fundamentale ale ONU, a zdruncinat securitatea globală, a declanșat o criză energetică europeană, o penurie globală de alimente și un declin economic.

Acest război nu este doar un atac asupra vecinului și prietenului nostru, Ucraina. Este un atac la adresa ordinii internaționale bazate pe reguli. Este un atac la siguranța nucleară”, declarat Maia Sandu, în discursul său, amintind astfel de amenințările Rusiei cu arme nucleare.

„Condamnăm ferm războiul împotriva Ucrainei, precum și mobilizarea suplimentară de trupe, recent anunțată de Rusia”, a spus ea, reiterând că Republica Moldova este „ferm” alături de Ucraina și îi susține independența, suveranitatea și integritatea teritorială în granițele sale recunoscute internațional.


Anastasia
publicat de:
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media