UPDATE 20:45. Premierul ungar Viktor Orban vrea ca sancțiunile UE împotriva Rusiei să fie ridicate până la sfârșitul anului, a declarat joi un cotidian proguvernamental.
Orban, care a căutat legături strânse cu președintele rus Vladimir Putin în ultimii ani, a criticat frecvent sancțiunile care au fost impuse Rusiei din cauza invaziei sale în Ucraina.
Potrivit lui Orban, sancțiunile sunt mai dăunătoare Europei decât Rusiei.
UPDATE 20:01. Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a părăsit ședința consiliului de securitate al ONU, după ce a acuzat Ucraina și aliații săi occidentali de „impunitate” în Donbas. Ucraina și aliații săi încercau să „ne impună o narațiune complet diferită despre agresiunea rusă”, a argumentat Lavrov, scrie The Guardian.
Lavrov a întârziat aproape 90 de minute la ședința consiliului de securitate și a părut că vrea să plece imediat ce a terminat de vorbit.
Secretarul de externe al Marii Britanii, James Cleverly, a vorbit la ședința consiliului după discursul lui Lavrov, spunând că Regatul Unit va sprijini Ucraina pe tot parcursul războiului, oricât va fi nevoie.
Cleverly a spus că Rusia a încercat să „arunce vina pe cei care impun sancțiuni” și că „în fiecare zi, consecințele devastatoare ale invaziei Rusiei devin mai clare”.
Cleverly vorbea despre distorsiunea realității de către Rusia care a spus că nu a avut nicio intenție de a invada vecinul, când a remarcat:
„A părăsit camera, nu sunt surprins, nu cred că domnul Lavrov vrea să audă condamnarea colectivă a acestui consiliu”.
UPDATE 19:15. Norvegia a suspendat oficial acordul de facilitare a vizelor cu Rusia din 22 septembrie. Părțile au semnat contractul în 2007. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Direcției de Imigrare din Norvegia.
De exemplu, Norvegia a anulat următoarele beneficii: ușurința cerințelor de documentare, vize cu intrări multiple, fără comision sau preț redus, reducerea timpului de procesare, regim fără viză pentru persoanele cu pașapoarte diplomatice.
De asemenea, după suspendarea regimului simplificat de vize, taxa de viză va crește de la 35 EUR la 80 EUR. Termenul de examinare a cererilor de viză va crește de la 10 la 15 zile, iar în unele cazuri - până la 45 de zile.
Norvegia nu este membră a Uniunii Europene, dar face parte din spațiul Schengen. Această țară are o graniță terestră de 198 de kilometri cu Rusia.
UPDATE 18:30. Președintele francez, Emmanuel Macron, consideră că ”datoria noastră este ne păstrăm linia” în fața ”șantajului” președintelui rus, Vladimir Putin.
Într-un discurs acordat canalului BFMTV, citat de AFP, liderul francez a semnalat că ”există astăzi o escaladare din partea Rusiei pe mai multe planuri: mobilizarea parţială şi acest discurs belicos, această ameninţare, care are intenţia de a intimida şi de a aminti că Rusia este o putere dotată cu arma nucleară”.
”În acest context, datoria noastră este să ne păstrăm linia, adică să ajutăm Ucraina aşa cum o facem, să-i protejăm teritoriul, dar niciodată să atacăm Rusia. Nu suntem în război cu Rusia”, a continuat Macron, potrivit Agerpres.
UPDATE 17:48. Forțele de securitate din Belarus au primit un ordin verbal de a aresta rușii care au venit în Belarus pentru a se ascunde de mobilizare.
Acest lucru este raportat de „Nasha Niva” cu referire la un agent anonim.
„Până acum, la nivelul comenzilor verbale, este posibil să se monitorizeze „apartamente pentru o zi”, să se contacteze proprietarii caselor. De asemenea, au ordonat monitorizarea mașinilor noi în curți cu numere de înmatriculare rusești. Colectați informații, verificați documente”, își citează interlocutorul publicației.
Forțele de securitate din Belarus au primit ordin de căutare a rușilor după mobilizarea parțială anunțată pe 21 septembrie.
UPDATE 17:30. Uniunea Europeană va trebui să stabilească o poziție comună cu privire la cererile de intrare ale rușilor care părăsesc țara din cauza războiului din Ucraina, a declarat joi executivul blocului, relatează Reuters și Hotnews. Comisia Europeană a spus, însă, că statele membre vor trebui să evalueze cererile de la caz la caz, ținând cont de drepturile fundamentale și de legislația privind procedura de azil.
Purtătorul de cuvânt al Comisiei, Peter Stano, a remarcat că mulți ruși au încercat să părăsească țara după ce președintele Vladimir Putin a anunțat miercuri o mobilizare parțială și a spus că jumătate de milion au plecat de la invazia Ucrainei din februarie.
„Au existat proteste în mai multe orașe din Rusia”, a spus el într-un briefing de presă. „Acest lucru arată că rușii votează cu picioarele”.
„Noi, Uniunea Europeană, suntem în principiu solidari cu cetățenii ruși care au curajul să-și arate opoziția față de ceea ce face regimul, mai ales când vine vorba de acest război ilegal din Ucraina”, a adăugat el.
UPDATE 16:34. Rusia, sancţionată pentru invadarea Ucrainei, nu va participa la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European de fotbal 2024, care va avea loc luna viitoare la Frankfurt, a anunțat Bloomberg.
„Echipa naţională a Rusiei nu va participa la tragerea la sorţi a preliminariilor Campionatului European din 2024, care se va desfăşura pe 9 octombrie la Frankfurt”, a anunţat marţi Federaţia rusă de fotbal într-un comunicat. Federaţia a subliniat că acest lucru se datorează „deciziei UEFA din luna februarie de a suspenda participarea echipelor naţionale şi de club din Rusia” de la competiţiile organizate de forul fotbalistic european „până la noi ordine”.
UPDATE 16:10. Ambasada Rusiei la Roma a postat joi pe Twitter fotografii ale celor mai importanți lideri italieni alături de președintele Vladimir Putin, cu trei zile înainte de alegerile parlamentare italiene, potrivit Le Figaro.
„Extrase din istoria recentă dintre Rusia și Italia. Atâtea amintiri”, a scris ironic ambasada în descrierea celor patru fotografii atent selecționate care îi prezintă pe acești actori-cheie ai campaniei electorale, care s-au distanțat de Moscova de la invazia rusă în Ucraina.
UPDATE 15:08. Miniștrii de externe din Uniunea Europeană au convenit miercuri să pregătească noi sancțiuni împotriva Rusiei și să crească livrările de arme către Kiev, după ce președintele Vladimir Putin a ordonat prima mobilizare pe timp de război a țării, de după cel de-al Doilea Război Mondial, pentru a lupta în Ucraina, a anunțat Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell.
Decizia politică a fost luată în cadrul unei reuniuni extraordinare informale a miniștrilor de externe din statele membre ale UE, convocată de Josep Borrell, la New York, la solicitarea mai multor state membre, inclusiv a României, în marja săptămânii la nivel înalt a celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.
UPDATE 14:48. Traficul în sensul de intrare la frontiera estică a Finlandei cu Rusia s-a „intensificat” în timpul nopţii, a anunţat joi dimineaţă Garda de Frontieră finlandeză, adăugând în acelaşi timp că situaţia este sub control, relatează Reuters, conform Agerpres.
Finlanda monitorizează îndeaproape situaţia din Rusia vecină în urma ordinului de mobilizare militară dat de preşedintele Vladimir Putin, a declarat miercuri ministrul finlandez al apărării, Antti Kaikkonen. Cu toate acestea, numărul persoanelor care au trecut miercuri frontiera a fost mai mic decât în weekend, a declarat şeful departamentului de afaceri internaţionale al poliţiei de frontieră finlandeze, Matti Pitkaniitty.
El a mai precizat că 4.824 de ruşi au sosit miercuri în Finlanda prin frontiera de est, faţă de 3.133 cu o săptămână înainte.
UPDATE 14:22. Separațiștii instalați de ruși în estul Ucrainei au anunțat joi că cel puțin șase civili au fost uciși și alți șase răniți într-o lovitură cu rachete într-o piață din centrul orașului Donețk, transmite Reuters.
„Armata Ucrainei trage în centrul orașului Donețk”, a declarat Alexei Kulemzin, primarul din Donețk, instalat de Rusia, într-o postare pe Telegram. „Conform informațiilor primite, șase persoane au fost ucise și șase persoane au fost rănite”, a mai susținut Alexei Kulemzin.
UPDATE 13:45. Dmitri Peskov a mai spus că nu este împuternicit să comenteze schimbul de prizonieri dintre Rusia și Ucraina, când i s-a cerut să ofere detalii despre Viktor Medvedciuk, cumătrul lui Putin.
Dar imediat, „șeful” autoproclamatei DNR, Denis Pușîlin, a spus că Medvedciuk se numără printre „eliberați”. Deși Medvedciuk este cetățean al Ucrainei și, așa cum a menționat și Dmitri Peskov mai devreme, „nu are nimic de-a face cu Rusia”.
Pușilin a confirmat, de asemenea, că Kievul a predat 56 de persoane, iar Rusia 215.
UPDATE 13:22. Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a spus că trimiterea citațiilor reținuților de la proteste nu este împotriva legii, potrivit BBC.
„Nu există nicio încălcare”, a spus el reporterilor.
Persoanele reținute în timpul protestelor de ieri au spus că li s-au înmânat citații în mai multe inspectorate de poliție, a declarat proiectul pentru drepturile omului OVD-Info (declarat „agent străin” în Rusia). Potrivit activiștilor pentru drepturile omului, acest lucru s-a întâmplat în zonele Sokolinaya Gora, Lyublino, East Izmailovo, Tekstilshchiki și Altufyevo.
Astfel, soția unui moscovit reținut la protest a declarat pentru Mediazona (publicația este inclusă în registrul mass-media-„agenți străini”) că soțului ei i s-a înmânat o citație la secția de poliție din raionul Sokolinaya Gora.
„Soțul meu a fost reținut pe Arbat, dus la secția de poliție de pe Sokolina Gora, și i s-a dato citație la comisie pentru mâine. A semnat-o. Comisarul i-a înmânat-o personal. Au filmat cum i-au înmânat citația și au spus că el nu a putut refuza să o accepte, deoarece este cetățean al Federației Ruse și este obligat să se prezinte mâine la comisariat”.
UPDATE 13:00. Ministerul rus al Apărării a oferit primele detalii despre schimbul de prizonieri din această noapte.
Oficialii ruși anunță că „în urma unui proces complicat de negocieri, în această noapte, de pe teritoriul Ucrainei controlat de regimul de la Kiev, au fost întorși 55 de militari ai Armatei Federației ruse, Republicilor Donețk și Luhansk, care aflându-se în prizonierat, erau în pericol de moarte”.
UPDATE 12:15. Așa-zisa Comisie Electorală Centrală al autoproclamatei LNR a raportat că lucrările comisiilor de incintă ale „referendumului” au început.
În autoproclamatele DNR și LNR, precum și în părțile ocupate ale regiunilor Zaporojie și Herson, „referendumurile” privind aderarea la Rusia sunt programate în perioada 23-27 septembrie. Pregătirile pentru vot au fost derulate în grabă, „scrutinul” fiind anunțat cu doar patru zile înainte de vot.
UPDATE 12:05. Portalul Volgograd V1 publică un articol despre cum se desfășoară mobilizarea în districtul Gorodishchensky din regiune. Potrivit jurnaliştilor, o clădire întreagă a casei raionale de cultură a fost alocată pentru colectarea persoanelor mobilizate.
Bărbații care părăseau centrul au explicat că au fost supuși unui examen medical și li s-au dat instrucțiuni. Le-au arătat și un „film”.
„În clădire se lucrează non-stop. Bărbați au fost aduși din toată zona în autobuze cu semnul „Copii”.
O femeie care sta lângă centru le-a spus jurnaliștilor: „Oameni și oficiali din administrație au venit la noi astăzi, la ora patru dimineața, de la biroul de înregistrare și înrolare militară. Copiii s-au trezit, au auzit totul, au început imediat să plângă. Nici el [soțul] nu a putut suporta... A plâns, dar a venit”.
Cei prezenți au precizat că bărbații au fost rugați să-și împacheteze lucrurile imediat și să părăsească casa cu bunurile lor.
UPDATE 11:44. Pisoiul Stepan vedetă de pe Instagram - a revenit în Ucraina.
Din cauza războiului, el și stăpâna lui s-au mutat în Franța, dar acum au decis să se întoarcă. Pe canalul de Instagram al lui Stepan, proprietara sa a postat fotografii din Lviv.
Acum, pisoiul vedetă de pe Instagram se va oferi voluntar și va strânge bani pentru a ajuta alte animale.
UPDATE 11:00. Primarul orașului Nikolaev, Alexander Senkevici, raportează că, în noaptea de joi, orașul a fost supus unor bombardamente puternice. Diferite părți ale orașului au fost afectate.
Clădirile locative și clădirile de infrastructură civilă au fost avariate. Nu au fost raportate victime.
Potrivit șefului administrației militare regionale Nikolaev, Vitali Kim, armata rusă a folosit sisteme de rachete antiaeriene S-300.
„Astăzi, nouă rachete S-300 au zburat în Nikolaev, în centru, două nu au explodat acolo, acum o să verificăm... Au deteriorat puțin apa și gazul, dar vom repara totul acum. Și în Ochakov sunt ceva probleme. Dar, în general, este bine pentru că nu există victime”, a spus Kim într-un videoclip pe care l-a înregistrat pe canalul său Telegram.
UPDATE 10:10. Forțele de securitate au reținut, miercuri, 21 septembrie, peste 1.300 de persoane în Rusia, la proteste care manifestanții au denunțat mobilizarea, a anunțat un grup pentru drepturile omului, la câteva ore după ce președintele Vladimir Putin a ordonat primul proiect militar al Rusiei după cel de-al doilea război mondial, transmite The Guardian.
Grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info a declarat că, conform informațiilor colectate din 38 de orașe rusești, peste 1.311 de persoane au fost reținute până seara târziu.
Se menționează că aceste cifre includ cel puțin 502 în Moscova și 524 în Sankt Petersburg, al doilea cel mai populat oraș al Rusiei. Mitingurile neautorizate sunt ilegale în temeiul legilor anti-protest ale Rusiei.
Oficiala ministerului rus de Interne, Irina Volk, într-o declarație citată de agențiile de presă ruse, a declarat că ofițerii au întrerupt încercările de a organiza ceea ce a numit mici proteste.
„Într-o serie de regiuni, au existat încercări de a organiza acțiuni neautorizate care au reunit un număr extrem de mic de participanți. Au fost toate stopate. Iar acele persoane care au încălcat legile au fost reținute și duse la secțiile de poliție pentru investigare și stabilire a răspunderii lor”, a spus Volk.
Zborurile din Rusia au crescut vertiginos și s-au vândut rapid miercuri, după ce Putin a ordonat chemarea imediată a 300.000 de rezerviști.
Mișcarea de opoziție Vesna a făcut apel la proteste, spunând: „Mii de bărbați ruși, tații, frații și soții noștri, vor fi aruncați în mașina de tocat carne a războiului. Pentru ce vor muri? Pentru ce vor plânge mamele și copiii?”.
Procuratura din Moscova a avertizat că organizarea sau participarea la proteste ar putea duce la până la 15 ani de închisoare. Autoritățile au emis avertismente similare înainte de alte proteste. Cele de miercuri au fost primele proteste anti-război la nivel național de la începutul luptei la sfârșitul lunii februarie.
UPDATE 09:43. Forțele ucrainene anunță propriile calcule despre pierderile rusești din ziua invaziei și până în prezent:
personal - au fost lichidate aproximativ 55.510 (+400);
tancuri ‒ 2.236 (+9);
vehicule blindate de luptă / APV ‒ 4776 (+28);
sisteme de artilerie – 1341 (+1);
RSZV / MLRS – 318 (+0);
sisteme de război antiaeriene ‒ 169 (+1);
aeronave – 253 (+0);
elicoptere – 218 (+1);
Nivel operațional-tactic UAV – 941 (+9);
rachete de croazieră ‒ 240 (+1);
nave de război / bărci ‒ 15 (+0);
vehicule și rezervoare de combustibil – 3630 (+20);
echipament special ‒ 125 (+0).
UPDATE 09:32. Noaptea târziu, președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, a anunțat schimbul unui număr total de 215 de persoane care se aflau în captivitate rusă cu 55 de soldați ruși capturați și cu oligarhul ucrainean, cumătrul lui Putin, Viktor Medvedciuk.
„Schimbul tocmai s-a terminat. Aducem oameni acasă. Aceasta este cu siguranță o victorie pentru statul nostru, pentru întreaga noastră societate. Și cel mai important - pentru 215 familii care își vor putea vedea pe cei dragi în siguranță. Ne amintim de toți oamenii noștri și încercăm să salvăm fiecare ucrainean. Acesta este sensul Ucrainei, esența noastră, aceasta este ceea ce ne deosebește de inamic. Apreciem fiecare viață! Și cu siguranță vom face totul pentru a salva pe toți cei care sunt în captivitate rusă”, a declarat liderul de la Kiev.
UPDATE 08:55. Mobilizarea parțială în Rusia nu va afecta cursul războiului în 2022, dar poate ajuta forțele de ocupație în anul următor.
Acest lucru este precizat în raportul zilnic al Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW).
Analiştii spun că anunţul de mobilizare parţială a reflectat multe dintre problemele cu care se confruntă Rusia în invazia eşuată a Ucrainei. ISW consideră că Moscova va putea cu greu să rezolve aceste probleme în lunile următoare.
Cercetătorii cred că o mobilizare parțială nu va crea un sprijin semnificativ pentru armata rusă timp de luni de zile. ISW adaugă că ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a spus că mobilizarea parţială va avea loc în etape, ceea ce este probabil să prevină orice aflux brusc de forţe ruse care ar putea schimba dramatic cursul războiului.
Analiştii notează că mobilizarea ar putea contribui probabil la menţinerea nivelului actual de forţă militară rusă în 2023, compensând pierderile ruse.
„Mobilizarea parțială a Rusiei nu va schimba războiul în acest an și poate avea sau nu un impact semnificativ asupra capacității Rusiei de a continua operațiunile la nivelurile actuale anul viitor. Ucraina și Occidentul nu ar trebui nici să o respingă, nici să o exagereze”, crede ISW.
UPDATE 08:38. În dimineața zilei de 22 septembrie, forțele de ocupație au bombardat orașul Zaporojie. Drept urmare, infrastructura civilă din oraș a fost distrusă și oamenii au avut de suferit.
Potrivit Ukrinform, electricitatea s-a întrerupt în unele zone ale orașului după atac.
UPDATE 08:18. Turcia a condamnat miercuri referendumurile de anexare „ilegitime” ale Rusiei în patru regiuni aflate sub controlul său în Ucraina, scrie AFP.
„Asemenea fapte împlinite ilegitime nu vor fi recunoscute de comunitatea internaţională”, a afirmat Ministerul turc de Externe într-un comunicat.Turcia nu a recunoscut niciodată anexarea de către Moscova a peninsulei ucrainene Crimeea, care a avut loc în primele luni ale unui conflict mocnit care a izbucnit în 2014 şi a culminat cu intervenţia Rusiei în Ucraina la 24 februarie.
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care întreţine relaţii cu Kievul şi Moscova, a încercat să deschidă discuţii şi să ajungă la un armistiţiu, până în prezent fără succes.
UPDATE 08:05. Miniştrii de externe ai Uniunii Europene (UE) au convenit, miercuri, să pregătească noi sancţiuni împotriva Rusiei care se vor concretiza în cel mai scurt timp, a anunţat şeful diplomaţiei comunitare, Josep Borrell, citat de EFE și Agerpres.
Acest nou pachet de sancţiuni va afecta noi sectoare ale economiei ruse, inclusiv tehnologia, şi va include noi persoane, dar nu a fost încă definitivat, a precizat Josep Borrell.
Miniştrii de externe, reuniţi de urgenţă la New York, au promis, de asemenea, că vor continua să furnizeze arme Kievului atât timp cât va fi nevoie, potrivit unei declaraţii adoptate prin consens.UPDATE 07:31. Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, s-a adresat în format video la Adunarea Generală a ONU, unde a declarat că Moscova nu este serioasă în privința negocierilor pentru încheierea războiului și și-a exprimat încrederea că Ucraina va câștiga respingând atacul rusesc și împingând trupele sale din teritoriul său.
„Putem returna steagul ucrainean pe întreg teritoriul nostru. O putem face cu forța armelor. Dar avem nevoie de timp”, a spus liderul de la Kiev.
Zelenskiy a spus că orice discuție de la Kremlin despre negocieri este doar o tactică de stagnare și că acțiunile Rusiei „vorbesc mai tare decât cuvintele sale”.
„Ei vorbesc despre negocieri, dar anunță mobilizare militară. Ei vorbesc despre negocieri, dar anunță pseudoreferendumuri în teritoriile ocupate ale Ucrainei”, a menționat președintele.
Potrivit lui Zelenskyi, „Rusia vrea război, este adevărat”. Dar „Rusia nu va putea opri cursul istoriei”, pentru că „umanitatea și dreptul internațional sunt mai puternice decât un stat terorist”, a subliniat el.
UPDATE 07:15. Miniștrii de externe ai statelor membre Uniunea Europeană, care se află în prezent la New York la Adunarea Generală a ONU, vor avea o întâlnire de urgență pentru a discuta ultimele evoluții din războiul ruso-ucrainean, inclusiv amenințările nucleare ale lui Vladimir Putin și anunțul acestuia de mobilizare parțială.
„Imediat după ce am aflat despre planurile lui Putin, convoc o reuniune extraordinară specială informală a miniștrilor de externe ai UE pentru a conveni asupra unei linii comune. Iar linia comună, sunt sigur, poate fi descrisă pe scurt după cum urmează: „Nu ne vom lăsa intimidați și vom continua să sprijinim pe deplin suveranitatea Ucrainei”, a spus șeful diplomației UE Josep Borrell, potrivit CNN.
Înaltul diplomat al UE a spus că în discursul despre mobilizarea parțială imediată a cetățenilor ruși, Putin părea că vorbește „cu panică și disperare” și că „încearcă să sperie lumea și eșuează” amenințând că folosește arme nucleare.
„Miniștrii trebuie să discute această amenințare pentru a reafirma sprijinul nostru continuu pentru Ucraina și pentru a avertiza comunitatea internațională cu privire la situația inacceptabilă în care ne pune pe toți Putin. Miniștrii vor discuta cum să continue sprijinul militar pentru Ucraina, cum să exercite în continuare presiune asupra Rusiei”, a menționat el.
UPDATE 07:00. Pe 21 septembrie, Ucraina și Rusia au realizat un schimb de prizonieri fără precedent prin care peste 200 de apărători ai Mariupolului au ajuns în libertate.
5 dintre ei, printre cate comandantul detașamentului Azov sau ofițerul de marină Dmitri Volînski au fost transferați în Turcia unde se vor afla sub protecția personală a lui Recep Tayip Erdogan până la încetarea ostilităților din Ucraina.
De asemenea, 10 cetățeni străini care luptau pentru Armata Ucrainei au fost eliberați prin eforturile prințului moștenitor al Arabiei Saudite.
Rusia l-a primit în schimb pe politicianul ucrainean pro-rus Vladimir Medvedciuc, cunoscut drept cumătrul lui Vladimir Putin și alți 55 de soldați ruși care, potrivit șefului oficiului președenției ucrainene Andrei Ermak, nu prezintă valoare militară importantă.
Replica Media transmite în regim de LIVE TEXT toate evenimentele din Ucraina. Toate știrile despre invazia Rusiei în Ucraina sunt aici pentru fiecare zi: 24 februarie, 25 februarie, 26 februarie, 27 februarie, 28 februarie, 1 martie, 2 martie, 3 martie, 4 martie, 5 martie, 6 martie, 7 martie, 8 martie, 9 martie, 10 martie, 11 martie, 12 martie, 13 martie, 14 martie, 15 martie, 16 martie, 17 martie, 18 martie, 19 martie, 20 martie, 21 martie, 22 martie, 23 martie, 24 martie, 25 martie, 26 martie, 27 martie, 28 martie, 29 martie, 30 martie, 31 martie, 1 aprilie, 2 aprilie, 3 aprilie, 4 aprilie, 5 aprilie, 6 aprilie, 7 aprilie, 8 aprilie, 9 aprilie, 10 aprilie, 11 aprilie, 12 aprilie, 13 aprilie, 14 aprilie, 15 aprilie, 16 aprilie, 17 aprilie, 18 aprilie, 19 aprilie, 20 aprilie, 21 aprilie, 22 aprilie, 23 aprilie, 24 aprilie, 25 aprilie, 26 aprilie, 27 aprilie, 28 aprilie, 29 aprilie, 30 aprilie, 1 mai, 2 mai, 3 mai, 4 mai, 5 mai, 6 mai, 7 mai, 8 mai, 9 mai, 10 mai, 11 mai, 12 mai, 13 mai, 14 mai, 15 mai, 16 mai, 17 mai, 18 mai, 19 mai, 20 mai, 21 mai, 22 mai, 23 mai, 24 mai, 25 mai, 26 mai, 27 mai, 28 mai, 29 mai, 30 mai, 31 mai, 1 iunie, 2 iunie, 3 iunie, 4 iunie, 5 iunie, 6 iunie, 7 iunie, 8 iunie, 9 iunie, 10 iunie, 11 iunie, 12 iunie, 13 iunie, 14 iunie, 15 iunie, 16 iunie, 17 iunie, 18 iunie, 19 iunie, 20 iunie, 21 iunie, 22 iunie, 23 iunie, 24 iunie, 25 iunie, 26 iunie, 27 iunie, 28 iunie, 29 iunie, 30 iunie, 1 iulie, 2 iulie, 3 iulie, 4 iulie, 5 iulie, 6 iulie, 7 iulie, 8 iulie, 9 iulie, 10 iulie, 11 iulie, 12 iulie, 13 iulie, 14 iulie, 15 iulie, 16 iulie, 17 iulie, 18 iulie, 19 iulie, 20 iulie, 21 iulie, 22 iulie, 23 iulie, 24 iulie, 25 iulie, 26 iulie, 27 iulie, 28 iulie, 29 iulie, 30 iulie, 31 iulie, 1 august, 2 august, 3 august, 4 august, 5 august, 6 august, 7 august, 8 august, 9 august, 10 august, 11 august, 12 august, 13 august, 14 august, 15 august, 16 august, 17 august, 18 august, 19 august, 20 august, 21 august, 22 august, 23 august, 24 august, 25 august, 26 august, 27 august, 28 august, 29 august, 30 august, 31 august, 1 septembrie, 2 septembrie, 3 septembrie, 4 septembrie, 5 septembrie, 6 septembrie, 7 septembrie, 8 septembrie, 9 septembrie, 10 septembrie, 11 septembrie, 12 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie, 15 septembrie, 16 septembrie, 17 septembrie, 18 septembrie, 19 septembrie, 20 septembrie și 21 septembrie.
IMPORTANT!!! Este un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.
