Președinta Sandu merge, astăzi, la Londra pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a: La ora 22:00, britanicii vor păstra un minut de reculegere

18 septembrie 2022, 10:16 Externe 194
funerariile Reginei Elisabeta II-a.  Sursa: PA Media

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, merge astăzi, 18 septembrie, la Londra, unde va lua parte la funeraliile de stat ale Majestății Sale, Regina Elisabeta a II-a, aducându-i un omagiu în numele tuturor cetățenilor Republicii Moldova. Regatul Unit își poate lua rămas bun de la cea care a avut cea mai lungă domnie din istoria sa - 70 de ani - până în ziua înmormântării, care va avea loc luni, 19 septembrie.

Duminică seară, la ora 22:00, ora Republicii Moldova, Marea Britanie va păstra un minut de reculegere la nivel naţional în memoria Reginei Elisabeta II, transmite BBC.

Publicul va mai avea acces până luni dimineață pentru a se reculege în Westminster Hall, cea mai veche sală din Parlamentul britanic, în faţa sicriului. Dar având în vedere timpul considerabil de aşteptare pentru a defila prin faţa sicriului - 17 ore anunţate sâmbătă seară - coada ar trebui să fie închisă de la sfârşitul zilei pentru noii sosiţi.

Regele Carol al III-lea va ține o declarație cu premierul Liz Truss la Palatul Buckingham. Regele și Camilla, Regina Consort, vor găzdui, de asemenea, șefi de stat și oaspeți oficiali de peste mări pentru un „eveniment oficial de stat”. În cursul zilei, premierul se va întâlni cu o serie de lideri străini, printre care Taoiseach Micheal Martin, premierul canadian Justin Trudeau și președintele polonez Andrzej Duda.

La funeraliile de stat vor fi prezenți Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene, împăratul Japoniei, Naruhito, preşedintele francez, Emmanuel Macron, preşedintele american, Joe Biden, şi a multor alţi lideri.

Regatul Unit își poate lua rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a până luni, 19 septembrie, atunci când vor avea loc funeraliile.

Alina
publicat de:
Alina Frunza
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media