INFOGRAFIC/ UE, cea mai atractivă și activă destinație a tranzacțiilor comercial-economice desfășurate de către companiile din regiunea transnistreană

4 octombrie 2022, 15:40 Economie 40
Tiraspol, stânga Nistrului.  Sursa: Replica Media

Spațiul Uniunii Europene (UE) este cea mai atractivă și activă destinație a tranzacțiilor comercial-economice desfășurate de către companiile din regiunea transnistreană, care sunt înregistrate la Agenția Servicii Publice și posedă licențe și acte permisive emise de către autoritățile competente ale Republicii Moldova. Datele sunt prezentate de Biroul Politici de Reintegrare.

Potrivit BPR, cea mai intensă perioadă a exporturilor de mărfuri în UE a fost în anul 2015 (64,39%), iar a importurilor din UE în anul 2014 (47,17%).


Totodată, în pofida fluctuațiilor procentuale în fiecare an, UE rămâne în continuare principala destinație a bunurile produse/ introduse în raioanele de est ale Republicii Moldova, ceea de evidențiază interesul sporit al agenților economici din regiune de a avea relații de afaceri cu UE și de a activa conform rigorilor cadrului normativ național.

Diana
publicat de:
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media