VIDEO/ ULTIMA ORĂ/ Republica Moldova - prima țară din regiune care obține recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați cu UE. Gavrilița: „Acest rezultat prezintă un puternic semnal de încredere”

21 octombrie 2022, 08:50 Economie 306
UE - Republica Moldova.  Sursa: Replica Media

Republica Moldova devine prima țară din regiune care obține recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați cu Uniunea Europeană.

„Acest rezultat prezintă un puternic semnal de încredere. Sistemul tehnologiilor informaționale de schimb de date pentru recunoașterea reciprocă a operatorilor economici autorizați reprezintă primul sistem electronic de legătură între autoritățile vamale din țara noastră și cele din UE. UE și statele sale membre au dat un vot de încredere Serviciului Vamal ca în cadrul noului sistem va fi tratat ca un serviciu omolog din oricare țară din spațiul comunitar”, a declarat prim-ministra Natalia Gavrilița.

Ambasadorul Uniunii Europene (UE) la Chișinău a subliniat că Acordul cu privire la recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați cu Uniunea Europeană va intra în vigoare la 1 noiembrie.

„Acesta reflectă rezultatele muncii asidue din partea R. Moldova și implementarea angajamentelor în domeniul vamal. Pe parcursul ultimilor opt ani UE a consolidat rolul R. Moldova în calitate de partener comercial. Peste 50% din schimburile comerciale ale R. Moldova sunt cu UE. Recunoașterea reciprocă a agenților economici autorizați cu Uniunea Europeană va contribui în continuare la consolidarea relațiilor de schimb comercial”, a subliniat Jānis Mažeiks.

Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media