VIDEO/ Natalia Gavrilița, mesaj de încurajare pentru cetățeni și agenți economici: Avem în față o toamnă de acțiuni hotărâte pentru ca toată societatea să treacă cu bine peste iarnă

1 septembrie 2022, 15:37 Politică 181
Natalia Gavrilița, depunere de flori.png.  Sursa: Replica Media

Prim-ministra R. Moldova, Natalia Gavrilița, a venit astăzi, 1 septembrie, cu un mesaj video în care a subliniat că „pregătirile de iarnă au loc în ritm rapid”, mulțumind, în acest context, cetățenilor pentru „răbdare” și rugându-i să aibă încredere în acțiunile Executivului, în contextul crizelor cu care se confruntă țara noastră la ora actuală.

„Este important să avem claritate, compasiune și curaj în perioada următoare. Ca oameni, ca familii, ca țară putem trece cu bine de crize și vom trece cu bine de toate aceste crize cu care ne confruntăm. Guvernul se organizează în acest sens, a declarat Natalia Gavrilița.

Prim-ministra a subliniat că „pregătirile de iarnă au loc în ritm rapid.”

„Suntem în primul rând interesați de viitorul nostru. Ca și Guvern, rămânem ghidați de promisiunea noastră de bază de acțiune și solidaritate. Toamna aceasta facem câteva lucruri cheie”, a precizat Gavrilița.

„Avem în față o toamnă de acțiuni hotărâte pentru ca oamenii, agenții economici și toată societatea să treacă cu bine peste iarnă. Pregătirile de iarnă au loc în ritm rapid, fie că vorbim de căldură - energie și lemne - pentru oameni, fie de alte nevoi. Moldova are nevoie de fiecare din noi. Să ne sprijinim reciproc, să ne inspiram între noi, să avem succes împreună. Ieșim din crize prin creștere, or creșterea e prioritatea noastră toamna aceasta. Vă mulțumim pentru răbdare și vă rugăm să aveți încredere în noi, în voi, în Moldova!”, a conchis Gavrilița.La 24 august, Cabinetul de miniștri a aprobat noi măsuri de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice în caz de limitare a furnizării gazelor naturale și pregătirea pentru sezonul de încălzire 2022-2023. Scopul proiectului constă în identificarea și realizarea în termeni utili a măsurilor de prevenire și de atenuare a impactului unei posibile crize energetice asupra prețurilor și securității aprovizionării cu energie a Republicii Moldova.


Alina
publicat de:
Alina Baran
Nu da pasărea din mână pe știrile false de pe gard! Urmărește-ne și pe Twitter pentru articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media