Rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc față de dolarul american și euro

18 mai 2023, 07:51 Economie 66
Curs Valutar (imagine simbol).  Sursa: Freepik

Leul moldovenesc a înregistrat o ușoară scădere față de dolar și euro, conform datelor publicate astăzi de Banca Națională a Moldovei.

Astăzi, joi, 18 mai 2023, rata de schimb valutar pentru leul moldovenesc (MDL) față de dolarul american (USD) este de 17.7355 MDL/USD, cu o scădere nesemnificativă de -4 bani (-0.04 MDL) comparativ cu ziua precedentă.

În ceea ce privește rata valutară pentru leu moldovenesc fața de euro (EUR), aceasta este astazi la nivelul de 19.2084 MDL/EUR, înregistrând o scadere nesemnificativă de -16 bani (-0.16 MDL).

Alte rate valutare majore nu au suferit modificari semnificative in ultimele 24 ore. Astfel, un leu moldovenesc poate fi schimbat astazi cu:

  • 0.4802 UAH (hryvna ucraineană)
  • 3.8725 RON (leu românesc)
  • 0.2193 RUB (rubla rusă)

Banca Naționala a Moldovei publica zilnic cursurile oficiale de schimb valutar pentru leul moldovenesc fata de principalele valute internationale. Este important de retinut ca fluctuatiile sub 50 bani sunt considerate nesemnificative si nu trebuie sa ingrijoreze posesorii de conturi bancare in lei moldovenesti.

Delia
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media