Borrell: UE intenționează să dubleze sprijinul pentru armata Ucrainei la peste 1 miliard de dolari

11 martie 2022, 12:43 UE 133
Josep Borrell, vicepreședintele Comisiei Europene.  Sursa: Replica Media

Liderii Uniunii Europene vor vota vineri cu privire la dublarea sprijinului financiar al blocului pentru forțele armate ucrainene, a menționat Înaltul Reprezentant al UE, Josep Borrell, în cea de-a doua zi a asummit-ului liderilor UE la Versailles, Franţa. Dacă va fi aprobat de liderii europeni, acest lucru va aduce sprijinul financiar al blocului pentru armata ucraineană la peste 1 miliard de dolari.

„Toată lumea era complet conștientă de faptul că trebuie să ne creștem sprijinul militar pentru Ucraina pentru a continua să punem presiune asupra Rusiei, deci, cu 550 de milioane de dolari în plus”, a declarat Borrell.

Nu a fost dificil să-i convingi pe liderii UE să facă pasul, care va veni prin schema Facilității europene pentru pace, a spus oficialul.

Borrell a mai adăugat că este sigur că Consiliul Uniunii Europene va susține propunerea.

Sprijinul financiar va fi „imediat”, a spus Borrell.

Pe 28 februarie, Consiliul Uniunii Europene a fost de acord să ajute la finanțarea forțelor armate ucrainene, inclusiv a echipamentelor letale, pentru prima dată.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegramși vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.

Alina
publicat de:
„Adevăratele modele de stil: înjurătura, telegrama şi epitaful.” (Emil Cioran). Noi tot suntem stilați, într-o manieră pur civilizată, asfel ne poți citi și pe Telegram, unde instant publicăm articole exclusive, știri și informații de ultimă oră.
 

Discuțiile Replica Media