ULTIMA ORĂ/ Ucraina rupe relațiile diplomatice cu Rusia

24 februarie 2022, 11:35 Ucraina 370
Vladimir Zelenski declară stare de război.  Sursa: captură video

Preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a anunţat astăzi, 24 februarie, despre ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia, după agresiunea militară împotriva teritoriului ucrainean ordonată de președintele rus, Vladimir Putin.

„Rusia a atacat cu ticăloșie dimineața, așa cum a făcut Germania nazistă”, a spus președintele Ucrainei.

Zelenski a adăugat că este gata să elibereze arme tuturor cetățenilor Ucrainei „pentru a ne proteja pământul”.

„Ucraina respinge atacurile inamicilor in Donbass si alte raioane. Noi cerem tuturor să apere suveranitatea și oamenii Ucrainei. MAI va asigura cu armament. Civilii să ajute, să doneze sânge pentru soldați. Vor fi asigurate cu produse umanitare toate zonele”, a mai spus Zelenski.

De asemenea, președintele ucrainean a precizat că Banca Națională a Ucrainei va elibera destule resurse pentru a asigura activitatea pentru lupta cu ocupanții.

Suntem cetățenii unei singure țări militare, suntem gata să ne susținem statul, fiți gata să va apărați țară. Am rupt relațiile diplomatice cu Rusia. Ucraina se apără, nu va ceda libertatea. Pentru ucraineni independența este cea mai mare libertate”, a conchis președintele ucrainean.

Ultimele informații cu detalii actualizate despre situația din Ucraina găsiți AICI.

IMPORTANT!!! E un război în toată regula în Ucraina. Informațiile circulă cu o viteză amețitoare și e foarte greu să le verificăm. Încercăm să fim cât mai obiectivi și ne bazăm mult pe imagini video de la fața locului. Vă mulțumim că accesați resursele Replica Media: Site, Facebook, Telegram și vă îndemnăm să vă informați din cât mai multe surse oficiale.


Alina
publicat de:
Alina Baran
Vorbim pe față, nu? Ne pasă de fața ta, în măsura în care nu dorim să-ți pice (fața, decât de la chestii pozitive). Și așa cum prea multă față nu strică, atunci când vorbim de Facebook, te invităm să ne urmărești și pe pagina noastră de Facebook, pentru a rămâne cu fața curată, știi?
 

Discuțiile Replica Media